ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H EY Κύπρου ανέλαβε το έργο Ολιστικής Διαχείρισης Βιώσιμης Ανάπτυξης της Cyta

Δελτίο Τύπου

Στην ΕΥ Κύπρου ανέθεσε το έργο της Ολιστικής Διαχείρισης Βιώσιμης Ανάπτυξης η Cyta. Το έργο αφορά ένα ευρύ φάσμα εργασιών που περιλαμβάνουν την καταγραφή του αποτυπώματος του οργανισμού στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, την διαμόρφωση στρατηγικής και τον καθορισμό μετρήσιμων στόχων και δεικτών Βιώσιμης Ανάπτυξης, ευθυγραμμισμένων με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιλαμβάνει επίσης την επιλογή και υλοποίηση υποστηρικτικών έργων και την αναθεώρηση δραστηριοτήτων και διαδικασιών με τρόπο που να συμβαδίζουν με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Η υλοποίηση του έργου θα βοηθήσει την εταιρεία να υλοποιήσει το φιλόδοξο όραμά της σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, αλλά και σε θέματα διακυβέρνησης και κυκλικής οικονομίας. Το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών.

Αναφερόμενος στην ανάληψη του έργου, Σταύρος Βιολάρης, Συνέταιρος και Επικεφαλής Υπηρεσιών Βιωσιμότητας της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Cyta που επέλεξε την ΕΥ για την υλοποίηση του απαιτητικού αυτού έργου. Η προσήλωση της Cyta στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και στην μείωση των επιπτώσεων του οργανισμού στο περιβάλλον είναι γνωστή, και προσδιορίζει τη σημαντική ευθύνη που αναλαμβάνουμε καθώς καλούμαστε να την υποστηρίξουμε στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει. Η ομάδα της ΕΥ Κύπρου με την τεχνογνωσία που διαθέτει, αλλά και με την υποστήριξη του παγκόσμιου δικτύου μας, στηρίζει τις Κυπριακές επιχειρήσεις κατά τη μετάβασή τους σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και την υιοθέτηση κανόνων ESG αλλά και δημιουργίας στρατηγικής μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους. Προσβλέπουμε σε μια άριστη συνεργασία με τα στελέχη της Cyta για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού και πρωτοποριακού έργου και μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την πορεία της Κυπριακής επιχειρηματικότητας, και της οικονομίας μας γενικότερα, προς ένα βιώσιμο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Cyta, κ Μιχάλης Ιωαννίδης, υπογράμμισε ότι, «Η μετάβαση του Οργανισμού στις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης αποτελεί φυσική συνέχεια μιας διαχρονικής ευαισθησίας του Οργανισμού σε συναφή θέματα, αλλά κυρίως της πεποίθησης όλων μας ότι η ανάπτυξη και η οικονομική πρόοδος της Cyta οφείλουν να ανταποκρίνονται και να συμβαδίζουν µε τις ανάγκες  και τις προσδοκίες της χώρας, της κοινωνίας και των ανθρώπων της, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη διαφύλαξη της ευημερίας των επόμενων γενιών».

Η EY έχει ορίσει ως αποστολή της τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου εργασιακού κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα Υπηρεσιών Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕΥ στην Κύπρο σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα τμήματα υπηρεσιών της ΕΥ, υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στην Κύπρο, αναπτύσσοντας ολιστικές επιχειρηματικές λύσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και συνεισφοράς στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση