ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H EY παρουσιάζει το 17ο CFO Management Forum και τα 5α Βραβεία CFO

Δελτίο Τύπου

Η EY ήταν υπερήφανος χορηγός του 17ου CFO Management Forum και των 5ων CFO Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την 28η Σεπτεμβρίου στο Hilton Λευκωσίας. Το φόρουμ, παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 CFOs και άλλα διευθυντικά στελέχη από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Κύπρο, καθώς και εκπρόσωποι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στο πως οι CFOs και οι οργανισμοί τους προετοιμάζονται και σχεδιάζουν για την μετά τον COVID-19 εποχή. Καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου αναφέρθηκαν στο πώς αλλάζει ο κόσμος των χρηματοοικονομικών μετά την πανδημία, καθώς και στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος οικονομικός διευθυντής. Από τη διαχείριση ενός υβριδικού εργατικού δυναμικού και την πλοήγηση στον οικονομικό μετασχηματισμό, έως την επένδυση στην ψηφιακή τεχνολογία και την εμπειρία των πελατών, οι CFOs εξήγησαν πώς «οικοδομούν» και θωρακίζουν τις επιχειρήσεις τους για ένα πολύπλοκο μέλλον. 

Η EY εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Ronald Attard, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥ Κύπρου και Επικεφαλής Στρατηγικής & Συναλλαγών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Κεντρικής Ασίας (CESA), τον Σάκη Μωυσέως, Associate Partner και Επικεφαλής Έργων για Οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα της EY Κύπρου, τον Γιώργο Πουλόπουλο, Συνέταιρο και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς CFOs στην ΕΥ Ελλάδος – Yπηρεσίες Eταιρικής Στρατηγικής EY-Parthenon, και τον Σταύρο Βιολάρη, Associate Partner, Υπηρεσίες Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της ΕΥ Κύπρου.

Ο Σάκης Μωυσέως, ο οποίος ήταν Πρόεδρος του Φόρουμ, ανέφερε στην εισαγωγή του: «Ενώ η πανδημία έχει τεράστιο ανθρωπιστικό και οικονομικό κόστος, άλλαξε επίσης τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο. Εκτός από την προστασία των ανθρώπων και των κοινοτήτων τους, οι καινοτόμες και τολμηρές επιχειρήσεις πρωτοπορούν συγχρόνως σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, επιταχύνουν την ψηφιακή τους πορεία και μετασχηματίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Ως εκ τούτου, οι CFOs δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στο "εδώ και τώρα", καθώς υποστηρίζουν την επιχείρησή τους μέσω της πανδημίας του COVID-19. Θα πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον - όχι μόνο το αύριο αλλά και το μετέπειτα».

Ο Ronald Attard, στη διάρκεια της ομιλίας του εξήγησε γιατί η βιωσιμότητα και τα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) είναι πλέον πιο σημαντικά από ποτέ. Ο κ. Attard σημείωσε ότι «η ζήτηση για μη χρηματοοικονομική πληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων ESG και της βιωσιμότητας, αυξάνεται καθώς οι επενδυτές αναζητούν πληροφορίες για τον αντίκτυπο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων στα επιχειρηματικά μοντέλα. Σύντομα, η επιτυχία δεν θα μετράται πλέον μόνο με βάση τα κέρδη και τις λειτουργικές μετρήσεις…Για να επιστρέψουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να αναδιαμορφώσουμε τη στρατηγική μας ατζέντα ως μια νέα πλατφόρμα για τη δημιουργία και την προστασία μακροπρόθεσμης αξίας». Ο κ. Attard περιέγραψε την σημαντική ευκαιρία που δημιουργεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και κατέληξε περιγράφοντας τον νέο ρόλο του CFO σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον. «Οι οικονομικοί διευθυντές έχουν έναν κρίσιμο ρόλο στο να επιτρέψουν στις ηγετικές ομάδες των επιχειρήσεων να λάβουν ενημερωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις για τις εταιρείες τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Ο Γιώργος Πουλόπουλος, παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας της EY, DNA of the CFO, η οποία κατέγραψε τις απόψεις περισσότερων από 800 CFOs και οικονομικών διευθυντών παγκοσμίως, από οργανισμούς με ετήσια έσοδα άνω του $1 δισ. Σύμφωνα με την έρευνα, o CFO θα αναδειχθεί ως ένας από τους πιο κρίσιμους ρόλους της διευθυντικής ομάδας κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης του μέλλοντος των επιχειρήσεων μετά το πέρας της πανδημίας του COVID-19. Ο ομιλητής εξήγησε πώς ο ρόλος του CFO έχει μεταβληθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία και περιέγραψε τις νέες προκλήσεις στην εποχή μετά τον COVID-19. «Οι CFOs θα πρέπει να επιδιώξουν να εξισορροπήσουν τις παραδοσιακές αρμοδιότητές τους, όπως για παράδειγμα της κατάρτισης των εταιρικών αναφορών, με τις νέες, όπως είναι η επίβλεψη του ψηφιακού μετασχηματισμού, να προστατεύσουν την οικονομική αξία του οργανισμού τους, ενώ παράλληλα να υποστηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη και να εξισορροπήσουν τους βραχυπρόθεσμους στόχους με τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας», κατέληξε.

Ο Σταύρος Βιολάρης, παρουσίασε το θέμα: Απεξάρτηση από τον άνθρακα: προσδιορίζοντας το μελλοντικό σας brand. Ο ομιλητής υποστήριξε ότι για να διατηρηθεί η πρόσβαση σε θεσμικά κεφάλαια και χρηματοδότηση, οι εταιρείες θα πρέπει να αρχίσουν να στρέφονται σε επιχειρηματικά μοντέλα χαμηλών εκπομπών άνθρακα. «Οι CFOς θα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του μετασχηματισμού και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι έτοιμοι να καθοδηγήσουν τη στρατηγική για την απαλλαγή των οργανισμών τους από τον άνθρακα κατανοώντας όλους τους κινδύνους και τις ευκαιρίες», σημείωσε ο κ. Βιολάρης.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, απονεμήθηκαν τα 5α Βραβεία CFO σε διακεκριμένους επαγγελματίες από τον χώρο των χρηματοοικονομικών της Κύπρου, σε αναγνώριση της συμβολής, των επιτευγμάτων και της επαγγελματικής τους αριστείας στον τομέα της χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

Οι φετινοί βραβευθέντες είναι:

  1. Το CFO of the year Award απονεμήθηκε στον Μάριο Χρήστου, Chief Financial Officer, ASBIS Enterprises Plc.
  2. Το Corporate Finance, Restructuring and M&As Award απονεμήθηκε στον Ιάκωβο Σταύρου, Διευθυντή Χρηματοοικονομικών, Vassos Eliades Ltd.
  3. Το Finance & Technology Award απονεμήθηκε στον Αλέξη Αλιχανίδη, Global Head of Finance and Accounting, Exness Group
  4. Το Public Sector Finance Award απονεμήθηκε στη Μαρία Χαραλάμπους, Εκτελεστική Διευθύντρια Οικονομικών, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου

 

Σχετικά με την ΕΥ

ΕΥ | Ελεγκτικές | Φορολογικές | Στρατηγικές & Συναλλακτικές | Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, στρατηγικών & συναλλακτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η βαθιά γνώση και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργούμε ηγετικά στελέχη που συνεργάζονται για να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς όλους τους εταίρους μας. Mε τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας.

Το λογότυπο EY αφορά μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη της Ernst & Young Global Limited, καθεμία από τις οποίες αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα. Η Ernst & Young Global Limited είναι μια βρετανική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεν παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που η εταιρεία συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα καθώς και την περιγραφή των δικαιωμάτων που έχουν τα άτομα βάσει της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, είναι διαθέσιμα μέσω του ey.com/privacy. Για περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ey.com.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση