ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Hellenic Healthcare Group - Συνέπεια, στρατηγικός σχεδιασμός και νέες επενδύσεις

O κ. Δημήτρης Σπυρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O κ. Δημήτρης Σπυρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HHG, μιλάει στην «Καθημερινή» για την επόμενη μέρα στον κλάδο της υγείας. Το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Διαθέτει επτά κορυφαία θεραπευτήρια, το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το Creta InterClinic στην Κρήτη και το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο, τα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα HealthSpot και το Κέντρο Υγεία ΙVF Εμβρυογένεσης, την εταιρεία Y-Logimed, με αντικείμενο την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας & Γονιδιωματικής Α-Lab, την εταιρεία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία σε επιχειρήσεις, την εταιρεία G.M.P. για την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων για τις κλινικές του Ομίλου, ενώ η Heal (HealthCare Education and Advanced Learning) Academy αποτελεί κέντρο μετεκπαίδευσης για ιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας.

Δύο χρόνια μετά την πανδημία κ. Σπυρίδη, πώς αποτιμάται η υγειονομική κρίση και ποια η θέση του Ομίλου HHG;

Στον απόηχο των δύο τελευταίων ετών της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας, όλος ο κόσμος ήρθε αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες προκλήσεις και των συνακόλουθων οικονομικών προβλημάτων. Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, ο κλάδος της Υγείας κλήθηκε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντεπεξέλθει στη νέα πραγματικότητα.

Το Hellenic Healthcare Group, μετέτρεψε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες και βγήκε πιο δυνατό. Μέσα από διαρκή εξέλιξη και επενδύσεις, και με τη μεγάλη ευθύνη για τους πάνω από 1.420.000 ασθενείς που μας εμπιστεύονται, ο Όμιλος HHG πρωτοπορεί συμβάλλοντας ενεργά στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πώς βρίσκει η επόμενη μέρα τον κλάδο; Ποιες επενδύσεις υλοποιεί το Hellenic Healthcare Group σε επίπεδο υποδομών και τεχνολογικού εξοπλισμού;

Με πυξίδα μας την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, το Hellenic Healthcare Group επενδύει τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής. Αξιοποιώντας τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά και ψηφιακά μέσα στο χώρο της υγείας, προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας υψηλών προδιαγραφών. Ο Όμιλος υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις στην πιο σύγχρονη τεχνολογία, ρομποτική χειρουργική, αλλά και σε συστήματα προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης. Οι υποδομές των νοσοκομείων μας αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μας τοποθετεί στην κορυφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Θεμελιώδες στοιχείο του εταιρικού DNA μας, είναι η διάθεσή μας για συνεχή εξέλιξη και πρωτοπορία στον κλάδο της Υγείας, στοιχεία που μας διατηρούν στην κορυφή ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από τον Όμιλο HHG. Εργαζόμαστε με συνέπεια, προσαρμόζουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ορθολογική και υγιή ανάπτυξη του Ομίλου, ενώ παράλληλα κάνουμε διαρκώς νέες επενδύσεις με στόχο να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες που μακροπρόθεσμα βελτιώνουν τις λειτουργικές μας επιδόσεις. Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεργασία με το HHG, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο προχωρά σε προσαρμογή και εναρμόνιση με τις διαδικασίες του Ομίλου και προγραμματίζει σημαντικές αναβαθμίσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Με ποιους τρόπους στηρίζει ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group τους εργαζομένους του;

Ως οργανισμός που νοιάζεται βαθιά για το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει -τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το διοικητικό και όλο το προσωπικό- στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους μας που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Κάθε χρόνο αυξάνουμε το δυναμικό μας, φτάνοντας στους πάνω από 4.900 εργαζομένους.

Επενδύουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες, μέσα από διαρκείς εκπαιδεύσεις και προγράμματα επιστημονικών εκδηλώσεων, για την προώθηση της ιατρικής επιστήμης και τη συνεχή εξέλιξη των ανθρώπων μας, σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον ισότητας, συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών στο οποίο μπορούν να ακμάσουν.

Έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το άριστα καταρτισμένο και εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό του Ομίλου ενημερώνεται συνεχώς για να παρέχει στον ασθενή καινοτόμες, εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας. Είμαστε μια ομάδα που δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο της εαυτό, με ευθύνη απέναντι σε όλους όσοι μας εμπιστεύονται.

Πόσο σημαντικός είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ομίλου στην υλοποίηση της στρατηγικής του;

Με όχημα τη διαρκή εξέλιξη και την αριστεία, συμβαδίζοντας με τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, ο Όμιλος διαθέτει πρωτοποριακές ψηφιακές εφαρμογές για την πιο εύκολη και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών. Η χρήση των μέσων της τεχνολογίας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης των υπηρεσιών του HHG. Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργήσαμε την εφαρμογή Digital Clinic, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες με απομακρυσμένο τρόπο. Παράλληλα, ο Όμιλος ανέπτυξε στην Ελλάδα την υπηρεσία «HomeCare - Kατ’ οίκον Υπηρεσίες Υγείας» και την εφαρμογή my-Ygeia, για την ψηφιακή αποθήκευση και διαχείριση ιατρικών εξετάσεων και δεδομένων.

Έχοντας οικοδομήσει μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης με την ιατρική κοινότητα και την κοινωνία, δέσμευσή μας είναι η άριστη φροντίδα των ασθενών σε όλη την Κύπρο. Με στόχο να αποτελούμε την πρώτη και κορυφαία επιλογή στην ιδιωτική περίθαλψη, το δίκτυο ιατρών του Ομίλου είναι πάντα δίπλα στον ασθενή. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για εμάς, η θέση του ηγέτη συνοδεύεται πάντα από την ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς που μας εμπιστεύονται.

Σε αυτόν τον κόσμο που τα πάντα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς, το Hellenic Healthcare Group παρέχει τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες και παραμένει σταθερά δίπλα στο ασθενή, παραμένει δίπλα στον άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση