ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Hermes Airports: Δωρεά εκπαιδευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Τμήμα Δασών

Η δωρεά αποτελεί συνέχεια της ενέργειας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο με το έργο «The Green Lemonade»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Hermes Airports, εστιάζοντας ακόμα μια φορά στην περιβαλλοντική της κουλτούρα και με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, προχώρησε σε δωρεά εκπαιδευτικού, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Τμήμα Δασών.

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο της δωρεάς σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο Μη Επανδρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Κύπρου, βάση των ανάλογων προδιαγραφών του Τμήματος Δασών, και θα συμβάλει στην προστασία και διατήρηση των δασικών πόρων της Κύπρου. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Hermes Airports για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δωρεά αποτελεί συνέχεια της ενέργειας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο με το έργο “The Green Lemonade”, όπου το προσωπικό της Hermes Airports συγκέντρωσε τα λεμόνια από τα 120 λεμονόδεντρα που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου Λάρνακας, παράχθηκε σπιτική λεμονάδα από την ΚΕΑΝ, η οποία συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια, και ακολούθως, η λεμονάδα διατέθηκε προς πώληση στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες όπως η δωρεά χιλίων δεντρυλλίων και θάμνων στο κοινό ενώ ακολούθησε πρόσφατα η δωρεά στο Τμήμα Δασών.

Σε δήλωσή της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε σχετικά «Η συνεργασία με την KEAN είχε ως αποτέλεσμα την «Πράσινη» λεμονάδα, μια ενέργεια που μας έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να συμβάλουμε οικονομικά σε πρωτοβουλίες που βοηθούν το περιβάλλον αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε το ταξιδιωτικό κοινό και ευρύτερα την κοινωνία σε αυτά τα θέματα. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες και συμμάχους για την ενίσχυση των προσπάθειών που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη μιας πιο βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον αεροπορικής βιομηχανίας».

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, αφού ευχαρίστησε θερμά την Hermes Airports για την προσφορά της ανάφερε «Η χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, και δη η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά προς την περαιτέρω ενίσχυση του υφιστάμενου συστήματος διαχείρισης δασικών πυρκαγιών που εφαρμόζει το Τμήμα Δασών. Η αξιοποίηση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που παραχωρήθηκε στο Τμήμα Δασών από την Hermes Airports θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των μελών της Ομάδας Drones του Τμήματος, συμβάλλοντας έτσι, στη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ικανότητας». Κάνοντας αναφορά στις δασικές πυρκαγιές, ανάφερε ότι «Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε σχέση με τις δασικές πυρκαγιές λόγω του ήπιου χειμώνα που είχαμε. Σε περίπτωση πυρκαγιάς το έργο πυρόσβεσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο εάν δεν κατασβεστεί στα αρχικά στάδια. Με το φετινό μας σύνθημα, «Μόνο με συνείδηση ευθύνης», θέλουμε να τονίσουμε ότι χρειαζόμαστε το σύνολο της κοινωνίας και πως μόνο με την επίδειξη ευθύνης και μάλιστα στην πράξη, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε το κοινό, πρώτα απ’ όλα, να μη γίνει πρόξενο πυρκαγιάς, είτε να μας βοηθήσει με διάφορους άλλους τρόπους. Θέλουμε οι ανεγκέφαλοι να σταματήσουν να θέτουν πυρκαγιές εκ προθέσεως. Όσο για τη δική μας ευθύνη, σας διαβεβαιώνουμε κατηγορηματικά ότι θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας και ότι στις όποιες ελλείψεις θα προτάξουμε την αυταπάρνηση μας στην εκτέλεση του καθήκοντος την οποία αντλούμε από την αγάπη μας για τα δάση».

Η Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ σε δηλώσεις της ανέφερε σχετικά. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η δωρεά εκπαιδευτικού drone στο Τμήμα Δασών από την Hermes Airports αποτελεί συνέχεια του project “The Green Lemonade” που είχαμε τρέξει μαζί τον περασμένο Αύγουστο με την παραγωγή σπιτική λεμονάδας από την ΚΕΑΝ και διάθεση των εσόδων για περιβαλλοντικούς σκοπούς. Η φύση είναι το “σπίτι” της ΚΕΑΝ, ο βασικός τροφοδότης και η καρδιά της εταιρείας συνεπώς η προστασία της είναι για μας ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας στηρίζουμε διαχρονικά πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην προστασία του περιβάλλοντος».

*Το The Green Lemonade Project αποτελεί μια κοινή εκστρατεία με την ΚΕΑΝ, με τη στήριξη της Cyprus Airports F&B και της εταιρείας ICTS Cyprus. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και να δείτε το βίντεο απ’ την όλη διαδικασία εδώ ή εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ