ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Medochemie: Η ανάπτυξη έχει ανθρώπινο πρόσωπο

H Medochemie διατηρεί έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμμετέχοντας και στηρίζοντας οικολογικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie ιδρύθηκε το 1976 από τον Δρα Ανδρέα Πίττα και η φιλοσοφία της στηρίζεται στην παροχή ποιοτικής και προσιτής φαρμακευτικής αγωγής σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων στον κόσμο, κατέχει το 29% των βιομηχανικών εξαγωγών της Κύπρου και εργοδοτεί 1.880 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων το 70% είναι επιστήμονες. Διαθέτει δεκατρείς υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι εννέα μονάδες βρίσκονται στην Κύπρο, μια στην Ολλανδία και τρεις στο Βιετνάμ, στις οποίες παρασκευάζεται μια ευρεία γκάμα προϊόντων πέραν των δέκα θεραπευτικών κατηγοριών.

Η Medochemie έχει αποκτήσει και διατηρεί 4.355 άδειες κυκλοφορίας παγκόσμια μέσα από 630 διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων. Διαθέτει τοπικά γραφεία σε 22 χώρες και εξάγει σε 110 χώρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Τα προϊόντα της ταξινομούνται σε 10 κύριες κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν: καρδιοαγγειακά, αντιβιοτικά, κεντρικού νευρικού συστήματος, γαστρεντερολογικά, αντιδιαβητικά, δερματολογικά, ενδοκρινολογικά, αναπνευστικά, αναλγητικά κ.α. Επίσης παράγει και διαθέτει στην αγορά ένα ευρύ φάσμα συμπληρωμάτων διατροφής υψηλής ποιότητας και άλλα μη συνταγογραφούμενα επώνυμα προϊόντα (OTC).

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Έχοντας ως σύνθημα «Η ανάπτυξη έχει ανθρώπινο πρόσωπο» και θεωρώντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της κοινωνικής ενεργούς συμμετοχής ως βασικά στοιχεία της στρατηγικής της, η Medochemie συγκαταλέγεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με την πιο έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Θέτοντας ως στόχο την ενεργό συμβολή της, στην αντιμετώπιση μιας σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, συμμετέχει και στηρίζει οικολογικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Μετουσιώνοντας την ευθύνη σε πράξη, η Medochemie αναλαμβάνει :

Ανθρώπινη δράση

• Προσφέρει αφιλοκερδώς προϊόντα και υπηρεσίες σε όλη την υφήλιο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, καθώς επίσης και φάρμακα στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.
• Προσφέρει δεκάδες βραβεία και υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές της μέσης και ανώτατης εκπαίδευσης.

Υγεία

• Εκτός του ότι συμβάλλει με τα ποιοτικά της προϊόντα στην ποιοτική φαρμακευτική φροντίδα των ασθενών, στηρίζει και συμμετέχει σε επιστημονικές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων σε συνεργασία με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες της Κύπρου.
• Διοργανώνει επιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την ανάδειξη και διάχυση της νέας επιστημονικής γνώσης.

Περιβαλλοντική δράση

• Ενισχύει την προσπάθεια του Ινστιτούτου Κύπρου για την ανάπτυξη του Εργαστηρίου Ηλιακών Εφαρμογών «ΠΡΩΤΕΑΣ», στο Πεντάκωμο, με την υιοθεσία δύο ηλιοστατών. Είναι επίσης σταθερός χορηγός του αγώνα ηλιακών οχημάτων του Ινστιτούτου Κύπρου, μια εκδήλωση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
• Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής της έχει ιδρύσει την Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας, ενώ είναι συνιδρύτρια της Green Dot, μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που διαχειρίζεται και ανακυκλώνει απόβλητες συσκευασίες.
• Σε συνεργασία με τους δήμους των παραλιακών πόλεων της Κύπρου εγκατέστησε το δημοφιλές πλέον έργο ανακύκλωσης «Ανακυκλώψαρο» πάνω στις πιο πολυσύχναστες και δημοφιλείς παραλίες. Το «Ανακυκλώψαρο» έχει συμβάλλει αποτελεσματικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών που επισκέπτονται τις συγκεκριμένες παραλίες και ως τώρα έχουν σταλεί για ανακύκλωση αρκετοί τόνοι πλαστικού υλικού, οι οποίοι θα κατέληγαν σε μεγάλο ποσοστό μέσα στη θάλασσα.
• Έχει εγκαταστήσει σύστημα φωτοβολταϊκών σε μια από τις εργοστασιακές της μονάδες, με στόχο τη μείωση της παραγωγής CO2, ενώ συμμετέχει και σε πολλές οικολογικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι δενδροφυτεύσεις και ο καθαρισμός ακτών.

Πολιτιστική δράση

• Συμβάλλει στο έργο του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Κύπρου για την αρχαιολογία και την πολιτιστική κληρονομιά.
• Στηρίζει την πολιτιστική δράση και δημιουργικότητα, στέκεται αρωγός σε πολιτιστικές και εκδηλώσεις όπως μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Αθλητική δράση

• Στηρίζει έμπρακτα εδώ και πολλές δεκαετίες δραστηριότητες που προάγουν τον αθλητισμό και αναδεικνύουν το αθλητικό ιδεώδες, ενώ με στοχευμένες ενέργειες προωθεί τη συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό.
• Έχει «υιοθετήσει» τους πρωταθλητές στίβου Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολο Παρέλλη, την πρωταθλήτρια ποδηλασίας Άντρη Χριστοφόρου και τον πρωταθλητή Judo Άριστο Μιχαήλ μέσω του προγράμματος στήριξης των πρωταθλητών του τόπου μας για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2021.
• Στηρίζει το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού και την πολύ σημαντική εργασία που πραγματοποιείται εκεί για την πρόοδο του αθλήματος και τη διάκριση και προβολή των πρωταθλητών και της Κύπρου διεθνώς.

Με υπευθυνότητα τον καιρό της πανδημίας

Στο πλαίσιο της διασφάλισης επάρκειας φαρμάκων όλων των κατηγοριών για τους συμπολίτες μας, η Medochemie καθόλη τη διάρκεια του αποκλεισμού και σε συνεργασία με τις αρχές της δημόσιας υγείας, δέσμευσε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων ικανές να ικανοποιήσουν τις απαιτούμενες ανάγκες του τόπου ακόμη και σε πλήρη αποκλεισμό από το εξωτερικό. Επίσης εκτίμησε ως σοβαρότατη προτεραιότητα την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των συμπολιτών μας στους ιατρούς του τόπου μας για θεραπεία και ανακούφιση από τις ασθένειες εν μέσω της πανδημίας. Γι’ αυτό συντάχθηκε με τους έγκυρους θεσμούς και ενίσχυσε οικονομικά τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, για την προμήθεια ειδικού ιατρικού προστατευτικού υλικού, για την προφύλαξη των ιατρών τόσο της πρώτης γραμμής, όσο και των ειδικών από τη μόλυνση της Covid-19.

Σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα του τόπου, η Medochemie διοργάνωσε και στήριξε οικονομικά διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ των διακεκριμένων και έγκυρων επιστημόνων της Κύπρου - μέλη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κύπρου (ΕΕΙΚ) και του Ινστιτούτου Κύπρου. Στις υψηλού επιπέδου συζητήσεις, οι οποίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, διερευνήθηκε το ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος του κράτους και των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με τις εξελίξεις υπό την πανδημία.

Διακρίσεις
• Κυπριακό Βραβείο Βιομηχανικών Εξαγωγών - 13 φορές
• Κυπριακό Βραβείο Ειδικών Εξαγωγών - 2 φορές
• Ειδικό βραβείο αρχιτεκτονικής για το εργοστάσιο ΑΖ
• Βραβείο Εξαιρετικής Επιχειρηματικής Επίδοσης από την Ε.Ε - 3 φορές
• Ειδική Αναγνώριση από την ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) για την κοινωνική και φιλανθρωπική της προσφορά το 2004
• Βραβείο Ασφάλειας Χημικών Βιομηχανιών - 4 φορές
• Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2008 - In Business Award 2008
• In Business Award το 2012 στην κατηγορία Καλύτερη Επιχείρηση
• Διάκριση «Υπόδειγμα Φαρμακοβιομηχανίας» από την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε.
• Έχει διακριθεί στα βραβεία Ruban d’ Honneur 2013/14 και αυτό την κατατάσσει στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στον τομέα εξαγωγών
• Πιστοποίηση με το διεθνές πρότυπο «Investors in People»
• National Public Champion Κύπρου στα European Business Awards 2014/15
• Βράβευση από Green-Dot Κύπρου 2015 για τη μακροχρόνια προσφορά στο περιβάλλον και τη διατήρηση του
• Τιμητικό Βραβείο Εξαγωγών για τις εταιρείες που έχουν βραβευθεί πάνω από 10 φορές για τις εξαγωγές τους
• Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» το 2018 στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις
• Δυο Platinum Βραβεία στα Cyprus Healthcare Business Awards 2020 για την προσφορά της στην πολλαπλασιαστική ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και για την καινοτόμο δράση της, στην ανακύκλωση και τη συμβολή της στην αναδάσωση.
• Silver Βραβείο στα Cyprus Healthcare Business Awards 2020 για τη σημαντική έρευνα και ανάπτυξη για την κυπριακή κοινωνία και τη νέα καινοτομική εφαρμογή της ρίγανης


MEDOCHEMIE LTD
Κωνσταντινουπόλεως 1-10, 3011 Λεμεσός
Τηλ: +357 25867600
Φαξ: +357 25560863
www.medochemie.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση