ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:00
 

Staroil: Νόμιμες οι εργασίες για Χρυσοσπηλιώτισσα

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες μερίδας κατοίκων της περιοχής, επανήρχισαν τα κατασκευαστικά έργα.

Newsroom K

Στο σημείο εκτέλεσης των εργασιών για ανέγερση πρατηρίου κοντά στο Σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας συγκεντρώθηκαν μερίδα πολιτών που διαμαρτύρονται για την ανέγερση πρατηρίου βενζίνης.  Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, απέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον παρακείμενο δρόμο. Σημειώνεται ότι το πρατήριο κατασκευάζεται σε απόσταση 128 μέτρων από το Σπήλαιο. Το απόγευμα της Τετάρτης η εταιρεία Staroil στην οποία ανήκει το υπό ανέγερση πρατήριο προχώρησε σε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι όλες οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί είναι νόμιμες ενώ έχουν ληφθεί οι σχετικές εγκρίσεις και η απαραίτητη πολεοδομική και οικοδομική άδεια.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, αλλά και τις αντιδράσεις μερίδας κατοίκων που έχει προκαλέσει η ανέγερση πρατηρίου καυσίμων της κυπριακής εταιρείας Staroil σε απόσταση 128 μέτρων από το Σπήλαιο της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας, Αρχαίο Μνημείο Πίνακα Β, διευκρινίζουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν κατόπιν εξασφάλισης των σχετικών εγκρίσεων και της απαραίτητης Πολεοδομικής και Οικοδομικής άδειας.

Παρά τις Νόμιμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και επιδιώκοντας την εξομάλυνση της κατάστασης, εισακούγοντας τη μερίδα πολιτών που εξέφρασε ανησυχίες για την ανέγερση του πρατηρίου στο συγκεκριμένο σημείο, η εταιρεία Staroil ανέστειλε προσωρινά τα κατασκευαστικά έργα, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στους λειτουργούς τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών και Έργων, όσο και στα υπόλοιπα εμπλεκόμενα κυβερνητικά Τμήματα (Τμήμα Αρχαιοτήτων, Δημοσίων Έργων, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Έπαρχο Λευκωσίας) να τοποθετηθούν, μετά από μελέτες, για την ασφάλεια του Αρχαιολογικού Μνημείου.

Η επανέναρξη των εργασιών ανέγερσης του πρατηρίου, που αναμένεται να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και περαστικούς, έγινε μετά από τις νέες εγκρίσεις που έλαβε η εταιρεία Staroil, αλλά και την υιοθέτηση των εισηγήσεων του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, ώστε οι εργασίες να προχωρήσουν με τη χρήση ελαφριών μηχανημάτων που δεν προκαλούν δόνηση στο υπέδαφος.

Οι μεμονωμένες ανησυχίες που έχουν ακουστεί δεν στηρίζονται σε βάσιμα στοιχεία, αλλά κλιμακώθηκαν για χάριν εντυπωσιασμού και προσωπικών συμφερόντων, υπονομεύοντας παράλληλα το έργο και τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων που έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του πρατηρίου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X