ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η βαλίτσα με την ανεκτίμητη αξία

Προωθητική Ενέργεια

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι συναλλαγές κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας. Από το ανταλλακτικό σύστημα των πρώτων κοινωνιών, περάσαμε στις συναλλαγές με ζώα, στη συνέχεια με μέταλλα διαφόρων μορφών, για να φτάσουμε στο νόμισμα, που, από τα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ., καθιερώθηκε ως το επικρατέστερο μέσο συναλλαγής, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο ζωής του ανθρώπου και διαμορφώνοντας τον πολιτισμό μας.

Σήμερα, στην εποχή της Πληροφορίας και της Ψηφιακής Επανάστασης, οι καταναλωτικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής οδηγούν στην υιοθέτηση νέων πρωτοποριακών μορφών συναλλαγών, αντικαθιστώντας σταδιακά τη χρήση του νομίσματος.

Τα παιδιά σήμερα μας βλέπουν να πληρώνουμε με κάρτες, κινητά, ρολόγια ενώ σπάνια, πλέον, μας βλέπουν να βγάζουμε από τα πορτοφόλια κέρματα και χαρτονομίσματα για να πληρώσουμε στο κατάστημα, στο σουπερμάρκετ, στο εστιατόριο, στο περίπτερο.

Με ένα πρωτότυπο τρόπο, η Alpha Bank Cyprus Ltd, καταφέρνει να φέρει τα παιδιά κοντά στην πιο απλή και απτή υπόσταση του χρήματος, για να τα μάθει να εκτιμούν σωστά την αξία του. Σε συνεργασία με τη Νομισματική Συλλογή του Ομίλου Alpha Bank, η Alpha Bank Κύπρου παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νόμισμα και Συναλλαγές. Από το χθες στο σήμερα». Μια «Μουσειοβαλίτσα» ταξιδεύει σε σχολεία σε όλη την Κύπρο και παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος και την εξέλιξη των συναλλαγών στον ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας έξι ιστορικές περιόδους (Αρχαιότητα, Ρωμαϊκή Εποχή, Βυζάντιο, Οθωμανική εποχή, Νεότερο Ελληνικό Κράτος, Σήμερα). Το Πρόγραμμα μέσα από ένα διαδραστικό τρόπο κινητοποιεί το ενδιαφέρον των παιδιών σχετικά με την εμφάνιση και εξέλιξη του νομίσματος, προσφέροντάς τους σημαντικές ιστορικές γνώσεις για τον κόσμο, τις αξίες, τα πρότυπα και τις στάσεις ζωής και κατανόηση γύρω από την έννοια των οικονομικών συναλλαγών και την ιστορική τους εξέλιξη.

Το Πρόγραμμα φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων καθώς και Γυμνασίων και υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη συνεργασία περισσότερων από 100 εκπαιδευτικών. Η Alpha Bank Κύπρου αναλαμβάνει τη διάθεση των ειδικών υλικών που συνοδεύουν το Πρόγραμμα και προορίζονται για τις διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και έντυπα και ψηφιακά παιχνίδια συναλλαγής.

Περισσότερες πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νόμισμα και Συναλλαγές. Από το χθες στο σήμερα», στο www.alphabank.com.cy.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση