ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:24
 

Η CNP Assurances αποκτά το 100% της CNP Cyprus Insurance

Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα €97,5 εκ. και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδια κεφάλαια της μητρικής

Newsroom K

Η CNP Assurances ενδυναμώνει την παρουσία της στην Κυπριακή αγορά μετά την εξαγορά από την Τράπεζα Κύπρου του εναπομείναντος μεριδίου του 49,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της CNP Αssurances, με την πρώτη να κατέχει ποσοστό 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου από τατέλη του 2008.

Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα €97,5 εκ. και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδια κεφάλαια της CNP Assurances.

Η CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στην Κύπρο,και προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου μέσω του μεγαλύτερου δικτύου διαμεσολαβητών στην χώρα. Το 2018 η CNP Cyprus Insurance Holdings συνεισέφερε €157 εκ. στα εισοδήματα της CNP Assurances (αυξημένα κατά 8,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο) και €7,3 εκ. στο καθαρό κέρδος του Ομίλου.

Η εξαγορά του μεριδίου της Τράπεζας Κύπρου επιτρέπει στην CNP Assurances να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της θυγατρικής της εταιρείας, και ως εκ τούτου να ενισχύσει την θέση της στην Κύπρο, μια αγορά με ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης στην οποία η CNP Cyprus Insurance Holdings κατέχει ηγετική θέση, με μερίδιο αγοράς 21% στις ασφάλειες ζωής και 13% στις ασφάλειες γενικού κλάδου.

Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Ο κ. Antoine Lissowski, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Assurances, δήλωσε: «Με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της CNP Cyprus Insurance Holdings αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον αυτής της κερδοφόρου θυγατρικής εταιρείας που προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου σε μια χώρα στην οποία επανήλθε η ανάπτυξη μετά από την οικονομική κρίση του 2013. Περαιτέρω, αυτή μας η ενέργεια αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην διευθυντική ομάδα που με επιτυχία πέτυχε την ανάκαμψη και ανάπτυξη της εταιρείας, στην οποία έχουμε επενδύσει από το 2008».

Ποια είναι η CNP Assurances

Η CNP Assurancesείναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες προσωπικών ασφαλίσεων στην Γαλλία με καθαρά κέρδη €1,367 δις. το 2018. Ο Όμιλος έχει παρουσία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στην Λατινική Αμερική με σημαντική παρουσία στην Βραζιλία η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον Όμιλο.

Έχει περισσότερους από 37 εκ. ασφαλισμένους με ασφάλειες ζωής και προστασίας και περισσότερους από 14 εκ. πελάτες με αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα. Ως ασφαλιστής, συν-ασφαλιστής και αντασφαλιστής η CNPAssurancesαναπτύσσει πρωτοπόρα ασφαλιστικά προϊόνταζωής και αποταμίευσης. Αυτά τα προϊόντα διανέμονται μέσω ενός μεγάλου αριθμούσυνεργατών και προσαρμόζονται στις εκάστοτεανάγκεςδιανομής που ποικίλουν απόδίκτυα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έως και πλήρως μέσω διαδικτύου σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων της κάθε χώρας.

Η CNPAssurances είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού από τον Οκτώβριο του 1998και έχει μια σταθερή μετοχική βάση με μέτοχους τους δημόσιους οργανισμούς Caissedes Depots, LaBanquePostale, Groupe BPCE καθώς και την Γαλλική Δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X