ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η «Ελπίς» έπληξε τους μπανανοκαλλιεργητές στην Πέγεια

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος

ΚΥΠΕ

Οι έντονες καιρικές συνθήκες που πλήττουν την Επαρχία Πάφου επηρέασαν και την Πέγεια, ιδιαίτερα τις φυτείες των μπανανών, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως κάποια δέντρα έπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι γεωργοί και κυρίως οι μπανανοκαλλιεργητές, αφού η μπανάνα, όπως εξήγησε είναι ευαίσθητη και λόγω των σφοδρών ανέμων πάρα πολλές φυτείες έπεσαν. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις λόγω του κρύου, ο καρπός έχει καταστραφεί.

Αναφέρθηκε επίσης σε περίπτωση που φυτεία μπανανών προς την περιοχή του Αγίου Γεωργία Πέγειας έχει μετατραπεί σε βάλτο.

Ο Δήμαρχος Πέγειας αναφέρθηκε και στις καλλιέργειες των αβοκάντο, όπου λόγω των σφοδρών ανέμων μεγάλο μέρος της σοδειάς έχει καταστραφεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρόσθεσε ο κ. Λάμπρου, το Κράτος πρέπει να σταθεί αρωγός και να προσφέρει χορηγίες λόγω των καιρικών συνθηκών ιδίως στους επαγγελματίες. Πρόσθεσε επίσης πως πολύ μεγάλη έκταση της Πέγειας χρησιμοποιείται για τις μπανανοκαλλιέργειες αλλά και για την καλλιέργεια του αβοκάντο, που είναι δύο από τις βασικότερες καλλιέργειες στην Πέγεια.

Ο κ. Λάμπρου είπε πως λόγω και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών αναμένεται το προσεχές διάστημα και η υπερχείλιση του Μαυροκόλυμπου.

Ο Μαυροκόλυμπος, είπε, είναι χωρητικότητας 2,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, βρίσκεται στο μέσο των κοινοτήτων Κισσόνεργας, Τάλας , Ακουρσού και της Πέγειας και το νερό του χρησιμεύει κυρίως για την άρδευση των μπανανοφυτιών της περιοχής Κισσόνεργας – Πέγειας .

Ακολούθως αναφέρθηκε και σε κάποιους γνωστούς άγνωστους καταρράκτες που βρίσκονται σε απόκρημνες περιοχές που δίνουν ζωντάνια και αποτελούν σημεία ομορφιάς στην Πέγεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση