ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η επιμονή στην πρόοδο και η διαφορετικότητα πίσω από την επιτυχία της ομάδας

Το επιτυχημένο μοντέλο της Philip Morris Cyprus

Προωθητική Ενέργεια

Η Philip Morris Cyprus, θυγατρική της Philip Morris International (PMI), αριθμεί σχεδόν μόλις τρία χρόνια λειτουργίας στην Κύπρο, ωστόσο έχει πετύχει μια ισχυρή παρουσία με βάση της ένα εξαιρετικά δυναμικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Με καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, η Philip Morris Cyprus έχει υιοθετήσει έναν τρόπο λειτουργίας που προσομοιάζει σε μια εταιρεία start up, πετυχαίνοντας τη σύνθεση μιας γερά δεμένης, δημιουργικής ομάδας με κοινό όραμα, ένα μέλλον χωρίς καπνό. Ο Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Κύπρου και Μάλτας, κ. Σταύρος Δρακουλαράκος, παραθέτει τη φιλοσοφία πίσω από τη σύνθεση και αποδοτικότητα μιας ποικιλόμορφης ομάδας με άτομα από διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά με ένα κοινό όραμα που οδηγεί στην επιτυχία μιας εταιρείας.

Πώς η Philip Morris Cyprus δημιουργεί ομάδες που συνεργάζονται αποτελεσματικά και εργάζονται από κοινού για την επίτευξη της επιτυχίας;
Στον κόσμο του αθλητισμού, η δύναμη μίας ομάδας μετριέται συχνά από τη διαφορετικότητα και ποικιλομορφία των παικτών της, όπου άτομα από διαφορετικές αφετηρίες και δεξιότητες ενώνονται για να επιτύχουν ένα κοινό στόχο – τη νίκη. Αυτή η σύνθεση διαφορετικών ατόμων είναι που γεννά καινοτομία και δημιουργεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ομάδας. Αντίστοιχα, στη Philip Morris Cyprus, δημιουργούμε ομάδες οι οποίες στηρίζονται στη διαφορετικότητα, προκειμένου να επιτύχουμε την απαραίτητη ποικιλία σε ιδέες, αντιλήψεις, γνώσεις και δεξιότητες. Ωστόσο, οι ομάδες λειτουργούν κάτω από το ίδιο αξιακό σύστημα το οποίο βασίζεται σε αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, η υπομονή, η ανεκτικότητα και η διάθεση για συνεργασία και επικοινωνία. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται η συνοχή και ανθεκτικότητα της ομάδας γύρω από τον κοινό στόχο.
Παράλληλα, επενδύουμε στη δύναμη της αναγνώρισης και της επιβράβευσης, οικοδομώντας ένα καινοτόμο χώρο εργασίας όπου η προσπάθεια και η επιτυχία αναγνωρίζονται και γιορτάζονται. Ως αποτέλεσμα αυτού, δημιουργείται μία ζωντανή και υποστηρικτική κοινότητα όπου τόσο οι στόχοι όσο και οι επιτυχίες είναι κοινοί, γεγονός που ενισχύει τη συμμετοχή και ωθεί την παραγωγικότητα.

Πώς εξασφαλίζετε ίσες απολαβές και δίκαιη μεταχείριση για τους εργαζόμενους με διαφορετικό υπόβαθρο ή/και φύλο εντός της Philip Morris Cyprus;
Η καριέρα, οι απολαβές και το ταλέντο δεν έχουν φύλο. Για αυτό το λόγο, στη Philip Morris Cyprus αναγνωρίζουμε ως θεμελιακή αρχή για την ισότητα στην εργασία, τη διασφάλιση ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Philip Morris International έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί ως εργοδότης EQUAL-SALARY από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό EQUAL-SALARY μετά από μία ενδελεχή και πολυδιάστατη διαδικασία.
Η πιστοποίηση αυτή δεν επιβεβαιώνει απλά τη δέσμευσή μας για την εξάλειψη του μισθολογικού κενού που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες αλλά μας βοηθά, μέσω των ποιοτικών της χαρακτηριστικών, να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τα σημεία που εμποδίζουν τις γυναίκες να ανελιχθούν. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε τις απαραίτητες δομές και διαδικασίες που ενισχύουν τη δίκαιη μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων με διαφορετικά χαρακτηριστικά ή/και υπόβαθρο.

Πώς η εταιρική σας φιλοσοφία και οι αξίες έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην αγορά;
Οι αξίες μας, στη Philip Morris International, μας οδήγησαν 10 χρόνια πριν στο να αλλάξουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλάζοντας το προϊόν μας προκειμένου να γίνουμε μέρος της λύσης αντί του προβλήματος. Έτσι, υιοθετώντας το όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, επενδύσαμε πέραν των $12.5 δισεκατομμυρίων σε πρωτοποριακές τεχνολογίες και, με σύμμαχο την τεχνολογία και την επιστήμη, αναπτύξαμε δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές για υφιστάμενους καπνιστές που δεν διακόπτουν το τσιγάρο. Με αυτό τον τρόπο, πρωτοπορούμε και ηγούμαστε παγκοσμίως ενός μεγάλου μετασχηματισμού της αγοράς προς όφελος των πελατών μας και της κοινωνίας. Αυτό το μετασχηματισμό υλοποιούμε και επιταχύνουμε και στην Κύπρο από το 2021, με την παρουσία της Philip Morris Cyprus. Στόχος μας, μία Κύπρος απαλλαγμένη από το τσιγάρο μέχρι το 2030.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση