ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ΕΥ Κύπρου θα παρουσιάσει τα ευρήματα της 2ης έρευνας EY Attractiveness Survey στη διάρκεια του Cyprus Attractiveness Forum: Investment Realized στις 25 Οκτωβρίου

Η EY Κύπρου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τα ευρήματα της δεύτερης έκδοσης της έρευνας EY Attractiveness Survey Cyprus 2022, στη διάρκεια της εμβληματικής εκδήλωσης Cyprus Attractiveness Forum: Investment Realized 2022 που θα λάβει χώρο στις 25 Οκτωβρίου 2022 στο Parklane Hotel, στη Λεμεσό.

Το Φόρουμ θα συγκεντρώσει υψηλούς προσκεκλημένους, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εμπειρογνώμονες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, για να αναλύσουν τα ευρήματα της έρευνας ΕΥ Cyprus Attractiveness Survey 2022, να συζητήσουν το μέλλον των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (‘ΑΞΕ’) στην Κύπρο, και να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και προτάσεις σε σχέση με το αντικείμενο.

Η έρευνα αποτελεί μέρος της ευρύτερης σειράς Country Attractiveness Surveys της EY, η οποία διεξάγεται για περισσότερα από 20 χρόνια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων, φέτος, 13 Ευρωπαϊκών χωρών. Η Έρευνα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2020, και δίνει σαφή εικόνα των αντιλήψεων της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, ενώ εντοπίζει παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και τομείς όπου υπάρχει ανάγκη βελτίωσης. Τα ευρήματα της Έρευνας αποτέλεσαν στο παρελθόν σημείο αναφοράς για τη παρακολούθηση των μεταγενέστερων εξελίξεων.

Δύο χρόνια μετά, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, υψηλού πληθωρισμού, αποδυνάμωσης της παγκόσμιας συνεργασίας και της αυξημένης απειλής της κλιματικής αλλαγής, η δεύτερη έκδοση της έρευνας αναλύει τις κύριες τάσεις σε σχέση με ΑΞΕ σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφει τις τρέχουσες αντιλήψεις των επενδυτών και την πρόοδο που συντελέστηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Η έρευνα αναδεικνύει την Κύπρο ως πιθανό επενδυτικό προορισμό, καθώς προσελκύει ΑΞΕ σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των ακινήτων, της φιλοξενίας, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της υγείας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα με την παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε βασικά ζητήματα, όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η καινοτομία και η ψηφιακή μεταρρύθμιση, οι δεξιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό και η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Στην ολοήμερη εκδήλωση θα παρευρεθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θεσμικοί επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων, και σύμβουλοι. Θα ακολουθήσει δεξίωση κοκτέιλ.

Ο Ronald Attard, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που διοργανώνουμε το Cyprus Attractiveness Forum, το οποίο στοχεύουμε να καθιερώσουμε ως την κύρια μας εκδήλωση στην Κύπρο, συγκεντρώνοντας κορυφαίους ηγέτες από διάφορους τομείς για να ανταλλάξουν ιδέες και να εντοπιστούν ουσιαστικές δράσεις, οι οποίες θα παρέχουν την ευκαιρία στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να αξιολογήσουν την πρόοδο της Κύπρου στην προσέλκυση ΑΞΕ, να αναλύσουν σημαντικές τάσεις και εξελίξεις, να μοιραστούν γνώσεις και να συζητήσουν προτάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας. Σε μια εποχή σαρωτικών αλλαγών και αυξημένης αβεβαιότητας, οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις είναι υψίστης σημασίας για την ανάκαμψη και μετεξέλιξη της οικονομίας μας. Το Φόρουμ είναι επίσης μια μοναδική ευκαιρία να εστιάσουμε στις τρέχουσες προκλήσεις και να συμφωνήσουμε σε ένα σύνολο πρακτικών που θα τοποθετήσουν την Κύπρο στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών».

Ο Στέλιος Δημητρίου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Κατά την παρουσίαση της πρώτης έρευνας EY Attractiveness Survey Κύπρου, πριν από δύο χρόνια, υποσχεθήκαμε ότι θα επιστρέφουμε με ενημερωτικές εκδόσεις, θα παρακολουθούμε τις αλλαγές στις αντιλήψεις της επενδυτικής κοινότητας και θα εντοπίζουμε νέες τάσεις και τομείς βελτίωσης σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ήταν αδύνατον να προβλέψουμε τότε τις σαρωτικές αλλαγές που επέφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του τόσο σε γεωπολιτικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να μελετήσουμε προσεκτικά το παγκόσμιο τοπίο των ΑΞΕ, να κατανοήσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επενδυτικές αποφάσεις και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα μας. Το Cyprus Attractiveness Forum θα προσφέρει μια τέτοια ευκαιρία, φέρνοντας γύρω από το ίδιο τραπέζι κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν τα ευρήματα της έρευνάς μας, να μοιραστούν ιδέες και να συζητήσουν σημαντικές προτάσεις για το μέλλον».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φόρουμ στο https://www.ey.com/cyprusattractivenessforum.  

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση