ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η EY σε συνεργασία με την AIPFE Κύπρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα Women Fit for Business

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες απόφοιτες πανεπιστημίου κάτω των 35 ετών

Newsroom K

Η EY Κύπρου σε συνεργασία με την AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης εγκαινίασε τoWomenFitforBusiness (WF4B), ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε άνεργες απόφοιτες πανεπιστημίου κάτω των 35 ετών. Η συνεργασία φιλοδοξεί να ενθαρρύνει, να παρακινήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες δικτύωσης για τις συμμετέχουσες μέσω προγραμμάτων κατάρτισης, τα οποία θα τους δώσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τις βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας. Δώδεκα υποψήφιες έχουν επιλεγεί για να ξεκινήσουν ένα 9μηνο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 60 ωρών, που περιλαμβάνει κατάρτιση, καθοδήγηση και δικτύωση, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως προσωπική αξιολόγηση προφίλ και δεξιοτήτων, δεξιότητες αναζήτησης εργασίας, εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης, ενδυνάμωση μέσω ολιστικής προσέγγισης στην ηγετική διαχείριση (centeredmanagement), πρακτική εξάσκηση και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα αυτό οργανώνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της EY για την ισότητα των φύλων. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην Διεθνή Έκθεση Ισότητας των Φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστούν 170 χρόνια για να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο, η ΕΥ επιδιώκει να επιστήσει την προσοχή στο παγκόσμιο πρόβλημα διαφορών μεταξύ των φύλων και να πρωτοστατήσει,διασφαλίζοντας την υποστήριξη και άλλων οργανισμών, στην επιτάχυνση του ρυθμού της αλλαγής προς την ισότητα των φύλων .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου Σταύρος Παντζαρής, εξηγεί πως "οι γυναίκες αποτελούν περισσότερο από το μισό του πληθυσμού του κόσμου, αλλά έχουν παραβλεφθεί εδώ και πολύ καιρό ως ζωτικός πόρος ταλέντου που συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία... Για να επιταχύνουμε την επίτευξη της ισότητας των φύλων χρειαζόμαστε ενεργό δράση τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, ούτως ώστε οι οργανισμοί να προσλαμβάνουν, να ενδυναμώνουν και να προάγουν τις γυναίκες ισότιμα ανάλογα με τον αριθμό τους και με την απεριόριστη δυνατότητα που προσφέρουν στον χώρο εργασίας".

Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Πρόεδρος της AIPFE Κύπρου, μίλησε στο κοινό σχετικά με τις τρέχουσες πρωτοβουλίες της AIPFE για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Επίσης, μίλησε για το πρόγραμμα Women Fit for Business, παρουσιάζοντας δυο απόφοιτες του προγράμματος WF4B του 2015, οι οποίες μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και επιτυχίες και περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο τα μαθήματα τους βοήθησαν να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους - είτε στην εύρεση εργασίας είτε στο να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν δύο αξιόλογες και καταξιωμένες γυναίκες, η Γεωργία Παφίτη, Οικονομική Διευθύντρια της ελβετικής τράπεζας UBS στο Λουξεμβούργο και Περιφερειακή Οικονομική Διευθύντρια της UBSγια την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), και η Βαλεντίνα Κισλάγια, Πρόεδρος και ιδρυτής της LeadersandImageLimited,μίας εταιρείας που έχει αναγνωριστεί για την εξειδίκευσή της στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης. Οι δύο ομιλήτριες, μοιράστηκαν με το κοινό κάποιες πραγματικά εμπνευσμένες ιστορίες και ιδέες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της EY Κύπρου στη Λευκωσία, στο JeanNouvelTower, στις 19 Απριλίου 2017. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνοντα δημόσια και πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματικά στελέχη, τα μέλη τηςAIPFE, καλεσμένοι και στελέχη της ΕΥ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση