ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η KPMG Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τo RICS International

Δελτίο Τύπου

Η KPMG Κύπρου και το RICS International ανακοινώνουν έναρξη συνεργασίας για παροχή υπηρεσιών αναφορικά με την έκδοση του Δείκτη Αξιών Ακινήτων ''RICS Cyprus Property Index''.

Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για τον υπολογισμό και την έκδοση του Δείκτη, ο οποίος εκδίδεται από το 2009, βάσει μεθοδολογίας η οποία αναπτύχθηκε ειδικά από το Πανεπιστήμιο του Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Δείκτης παρακολουθεί την πορεία αξιών τεσσάρων κατηγοριών ακινήτων (Οικιστικά , Καταστήματα, Γραφεία, και Βιομηχανικά), στα αστικά κέντρα Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου. Χορηγός του Δείκτη είναι ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟΚΚ) ενώ, παράλληλα, στηρίζεται από τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου (ΣΕΕΑΚ). Στην πάροδο του χρόνου, ο Δείκτης έχει καταστεί ένα από τα βασικά βαρόμετρα για τις αξίες ακινήτων της Κύπρου, και παρακολουθείται από επαγγελματίες και σημαντικούς εταιρικούς οργανισμούς του κλάδου των Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης αλλά και άλλων τομέων τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Εκ μέρους του RICS, ο κος Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist ανάφερε ''Ο Δείκτης Αξιών Ακινήτων Κύπρου προσφέρει ένα έγκυρο οδηγό για τις εξελίξεις στην κυπριακή αγορά εμπορικών και οικιστικών ακινήτων. Βοηθά τόσο για τον εντοπισμό τάσεων αγοράς, αλλά και στην καλύτερη κατανόηση κινδύνων στον τομέα. Αυτή η νέα συνεργασία θα βοηθήσει να τεθεί ο Δείκτης σε πιο βιώσιμη βάση, κάτι το οποίο το χαιρετίζουμε θερμά''.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο κος Θωμάς Δημόπουλος, Πρόεδρος του RICS Κύπρου και Διευθυντής του γραφείου Axia Chartered Surveyors ανάφερε: ''Η νέα συνεργασία με την KPMG Κύπρου αποτελεί σημαντική προσπάθεια για τη συνέχιση της δημοσίευσης του RICS Cyprus Property Index. Η ύπαρξη διαφόρων δεικτών ακινήτων στην κυπριακή αγορά ενισχύει τη διαφάνεια και την πληροφόρηση. Η χρήση τους επεκτείνεται στην ανάλυση της αγοράς που σχετίζεται με τη μέτρηση των τιμών των ακινήτων, τα ενοίκια, τις αποδόσεις, και παράλληλα λειτουργεί ως επιστημονικό εργαλείο για τη μελέτη της κυκλικής συμπεριφοράς των ακινήτων, σχετικές προβλέψεις κλπ. Ο Δείκτης RICS, ο οποίος ξεκίνησε το 2009, προσφέρει τις βάσεις για περαιτέρω κατανόηση και ανάλυση των τάσεων της αγοράς τόσο για τιμές πωλήσεων αλλά και ενοικίων. Ωφελεί τους αναλυτές και τους συμμετέχοντες ως μια χρήσιμη ένδειξη στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, ενώ η συνεχής ανάπτυξη και δημοσίευσή του Δείκτη αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση της κυπριακής αγοράς ακινήτων''.

Από πλευράς KPMG Κύπρου, ο κος Χριστόφορος Αναγιωτός, Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης  της KPMG ανάφερε: ''Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε δυνάμεις με το RICS για να διασφαλίσουμε την έγκυρη και έγκαιρη παροχή πληροφόρησης σε ένα μείζονα τομέα της οικονομίας, μέσω ενός Δείκτη που έχει πλέον καθιερωθεί στην Κύπρο. Χωρίς αμφιβολία, ο Δείκτης θα συνεχίσει ως σημείο αναφοράς για την ανάλυση και την πληροφόρηση ακινήτων, ως και τα τελευταία 12 χρόνια, παρέχοντας διαφάνεια και τα απαραίτητα εργαλεία σε επαγγελματίες ακινήτων, αναλυτές, αλλά και ενδιαφερόμενους του τομέα γενικά''.

Σχετικά με την KPMG Κύπρου

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 παρέχοντας πλήρες φάσμα ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 850 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί. Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 146 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 227.000 επαγγελματίες σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Σχετικά με το RICS

Το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) είναι το επίσημο σώμα για επαγγελματίες του κλάδου ακινήτων, με πρωταρχικό στόχο να επιφέρει τη θετική αλλαγή στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Μέσα από τα πρότυπα τα οποία υιοθετούνται παγκόσμια, την επαγγελματική εξέλιξη που προσφέρει στα μέλη καθώς και τις αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, προωθεί ψηλά επαγγελματικά πρότυπα στην ανάπτυξη και διαχείριση γης, ακινήτων, κατασκευών και υποδομών. Παράλληλα, προσφέρει γερά θεμέλια για αγορές με σιγουριά, πρωτοπορεί στην δημιουργία χώρων εργασίας και διαβίωσης, και παρέχει τις δυνατότητες για θετικές αλλαγές στο κοινωνικό πλαίσιο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση