ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος στον Παγκόσμιο Χάρτη Κρουαζιέρας

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει ότι με ανακοίνωση της η εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival, γνωστοποίησε την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το φετινό καλοκαίρι.

Το όλο εγχείρημα έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας.Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο 7ήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά από την πρώτη βδομάδα Ιουλίου. Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά Άγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες με σταθμό την Πάφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση