ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Λάρνακα στο επίκεντρο ισραηλινού ενδιαφέροντος

Τα αναπτυξιακά έργα και οι προοπτικές της πόλης συζητήθηκαν σε συνάντηση του Ισραηλινού πρέσβη με το ΕΒΕ Λ/κας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας συνάντηση μεταξύ του Προέδρου κ. Σταύρου Σταύρου και αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου, με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Όρεν Ανόλικ και τον Υπεύθυνο Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων της Πρεσβείας.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά έργα της Λάρνακας και οι μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα των επενδύσεων, των ακινήτων αλλά και του τουρισμού. Ως γνωστόν, ορισμένα εκ των μεγαλύτερων έργων υποδομής της Λάρνακας που τροχοδρομούνται αφορούν έργα Ισραηλινών επενδυτών ή κοινοπραξίες με ντόπιες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη δε έμφαση δόθηκε στις συνεργασίες των ιδιωτικών εταιρειών των δύο χωρών στους τομείς της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα, συμφωνήθηκε όπως διερευνηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η δυνατότητα συμμετοχής κυπριακών εταιρειών σε τέτοιου είδους έργα στη γείτονα χώρα.

Ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι η Λάρνακα είχε διαχρονικά στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς με την εβραϊκή κοινότητα και αποτελεί μια προτιμητέα περιοχή για επενδύσεις αλλά και διαμονή. Πρόσθεσε ότι ανταλλάγησαν απόψεις με τον κ. Ανόλικ για περαιτέρω βελτίωση των εμπορικών δεσμών καθώς και των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων της Λάρνακας και του Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ