ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η συμμαχία KPMG - Microsoft κρίσιμο συστατικό στις λύσεις και υπηρεσίες

Γεράσιμος Ντούσκας: Η τεχνολογία οδηγεί σε νέες ευκαιρίες και παρουσιάζει δημιουργικές προκλήσεις

Τη θέση πως η τεχνολογία είναι το μέσο που επιτρέπει σε έναν οργανισμό να πετύχει τους επιχειρηματικούς του στόχους ενώ παράλληλα οδηγεί σε νέες ευκαιρίες και παρουσιάζει δημιουργικές προκλήσεις, εκφράζει ο Διοικητικός Σύμβουλος | Technology Consulting - MC, Γεράσιμος Ντούσκας.

Είστε Διοικητικός Σύμβουλος στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Κύπρου και συγκριμένα στο τμήμα Technology Consulting, έναν τομέα συνυφασμένο με τη νέα ψηφιακή εποχή και την εξέλιξη. Μπορείτε να μας μιλήσετε για το είδος των υπηρεσιών που παρέχετε;

Στο τμήμα Technology Consulting των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Κύπρου, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα από εξαίρετους επαγγελματίες του κλάδου, με εμπειρία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, επιτρέποντας μας να προσφέρουμε λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Παρέχουμε υπηρεσίες Digital & Cloud Transformation, Cyber & Information Security, Data, Analytics & Emerging Technologies, Agile Delivery & Sourcing, Low-Code/No-Code IP Development σε ένα μεγάλο εύρος πελατών από όλους τους κλάδους του επιχειρείν. Στόχος μας είναι να καθορίσουμε το τεχνολογικό όραμα των πελατών μας και να το κάνουμε πραγματικότητα.

Για εμάς, η τεχνολογία είναι το μέσο που επιτρέπει σε έναν οργανισμό να πετύχει τους επιχειρηματικούς του στόχους. Οδηγεί σε νέες ευκαιρίες και παρουσιάζει δημιουργικές προκλήσεις. Βοηθά στη σύνδεση και την αξιοποίηση στρατηγικών, διαδικασιών, ανθρώπων και εργαλείων.

Προσηλωμένοι στη φιλοσοφία της συνεργίας, έχουμε κτίσει ένα οικοσύστημα στρατηγικών συνεργατών, το οποίο μας επιτρέπει να παρέχουμε εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος και το φάσμα της κοινωνίας της πληροφορίας. Αυτό το οικοσύστημα περιλαμβάνει ενδεικτικά System Integrators, Boutique Tech Firms, Mega Vendors και παροχή εξειδικευμένων δεξιοτήτων όπου χρειάζεται. Συμμετέχουμε, επίσης, ενεργά στα Regional και Global Technology Center of Excellence της KPMG, δίνοντας τη δυνατότητα στους συναδέλφους μας να έχουν ενεργή συμμέτοχή και εμπειρία σε μεγάλα και περίπλοκα έργα. Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη, δίνουμε και παίρνουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία.

Μιλήσετε μας για την στρατηγική σας συνεργασία με την Microsoft. Πως σας εξελίσσει ως Συμβούλους και ποια η αξία που προσφέρει στους πελάτες σας;

Η συμμαχία της KPMG με τη Microsoft είναι ένα κρίσιμο συστατικό στην παροχή κορυφαίων λύσεων και υπηρεσιών. Αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη μας στο ευρύ φάσμα λύσεων που παρέχει η Microsoft, συνδυάζουμε τη βαθιά τεχνογνωσία, εξειδίκευση, γνώση και αριστεία μας, με προηγμένη τεχνολογία, παρέχοντας στους πελάτες μας τα εφόδια να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αλλαγής για να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον προσφέροντας λύσεις απαραίτητες για ευημερία και συνεχή βιώσιμη επιτυχία.

Η τεχνογνωσία της KPMG σε επιχειρηματικές διαδικασίες και σε θέματα διαχείρισης αλλαγής, ταιριάζει απόλυτα με τις τεχνολογικές λύσεις που παρέχει η Microsoft. Βασιζόμαστε στην πολυετή μας εμπειρία, σε θέματα παροχής μεγάλων και περίπλοκων υλοποιήσεων για τη δημιουργία αξιόλογων λύσεων στα πιο πολύπλοκα προβλήματα των πελατών μας. Επίσης μέσω της συμμαχίας, οι πελάτες μας έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία που μπορεί να τους στηρίξει από την αρχή μέχρι το τέλος του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και να τους βοηθήσει στο να ανταποκριθούν σωστά σε προκλήσεις, μέσω δημιουργίας εφαρμογών βάση ζήτησης, την αυτοματοποίηση διαδικασιών και τη συνεχή ανάλυση πληροφοριών. Επίσης αποφεύγονται αποτελεσματικά τυχόν λάθη, προκλήσεις και ρίσκα, που παρουσιάζονται όταν συνεργάζεται ένας οργανισμός με διάφορους παρόχους υπηρεσιών.

Τι είναι η Power Platform και ποιες οι δυνατότητες της;

Στην KPMG, κτίζουμε τις σωστές βάσεις για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό των πελατών μας και την ανάπτυξη της Power Platform. Σχεδιάζουμε μοντέλα δεδομένων, προσαρμοσμένα στον τρόπο και στην αγορά λειτουργίας του πελάτη μας, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα στα δεδομένα να δημιουργήσουν πρωτοπόρες εφαρμογές παρέχοντας έναν γρήγορο και άμεσο τρόπο καινοτομίας.

Η Microsoft Power Platform είναι μια σουίτα εφαρμογών και υπηρεσιών που παρέχει ένα περιβάλλον για άμεση ανάπτυξη εφαρμογών και ροής εργασιών, δημιουργίας προσαρμοσμένων εφαρμογών βασισμένων στις επιχειρηματικές ανάγκες του κάθε οργανισμού, σε ένα απλό και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον. Η Power Platform μπορεί να συνδεθεί σε διάφορες πηγές δεδομένων και με περισσότερες από 400 διαθέσιμες υποδοχές δεδομένων. Επιτρέπει σε μεμονωμένους χρήστες και ομάδες εντός ενός οργανισμού να δημιουργούν προσωπικές ή ομαδικές εφαρμογές παραγωγικότητας μέσω χρήσης no-code ή low-code.

Ο κύριος στόχος της πλατφόρμας είναι ο εκδημοκρατισμός του προγραμματισμού, δίνοντας πρόσβαση σε αυτόν, σε όλους. Αποτελείται από τις εφαρμογές Power BI, Power Apps, Power Automate και Power Virtual Agents και στηρίζεται από υποδοχές δεδομένων, την εφαρμογή AI builders και την Microsoft Dataverse. Μέσω αυτών των εφαρμογών, ένας οργανισμός μπορεί να αναλύσει και να απεικονίσει την απόδοση του σε πραγματικό χρόνο, να κτίσει γρήγορα και εύκολα προσαρμοσμένες εφαρμογές, να αυτοματοποιήσει ροές εργασίας και να ενσωματώσει δυνατότητες τεχνικής νοημοσύνης με αποτέλεσμα τη δημιουργία ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λύσεων.

Πόσο απαραίτητες πιστεύετε πως είναι οι ψηφιακές δεξιότητες στη σημερινή εποχή για ένα οργανισμό;

Στις επιχειρήσεις του σήμερα, η ικανότητα να αλλάζεις και να προσαρμόζεσαι άμεσα σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι απαραίτητη. Η ταχύτητα και ο τρόπος με τον οποίο ένας οργανισμός ανταποκρίνεται σε αυτές τις αλλαγές μπορεί έχει άμεση επίπτωση στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και επιτυχία του.

Οι οργανισμοί του σήμερα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να επιτύχουν, πρέπει συνεχώς να αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, να τις προσαρμόζουν βάσει των δεδομένων και να τις ενσωματώνουν απρόσκοπτα στην ροή των εργασιών τους. Αυτές οι δεξιότητες παρέχουν τη δυνατότητα σε ένα οργανισμό να είναι ευέλικτος και να προσαρμόζετε άμεσα στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός του, να μπορεί να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες εύκολα, να ακολουθεί νέα πρότυπα και να λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο.

Γεράσιμος Ντούσκας
Διοικητικός Σύμβουλος | Technology Consulting - MC
KPMG Ltd
+357 22 209041

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση