ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Volkswagen σταματά σχέδια για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

«Υπόβαθρο είναι η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης αυτοκινήτων που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού», ανακοίνωσε την Τετάρτη η επιχείρηση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο όμιλος της Volkswagen σταματά τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Τουρκία, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Σε είδηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο: «Μετά το σοκ του κορωνοϊού - Η Volkswagen σταματά σχέδια για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία», αναφέρεται πως η ανάθεση στην Τουρκία φαίνονταν σίγουρη, 4.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργούνταν κοντά στη Σμύρνη. Αλλά λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, η Volkswagen σταματά τώρα την επένδυση των δις δολαρίων».

Όπως αναφέρεται, ο όμιλος της Volkswagen σταματά τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Τουρκία. «Υπόβαθρο είναι η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης αυτοκινήτων που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού», ανακοίνωσε την Τετάρτη η επιχείρηση.

Τα σχέδια για το εργοστάσιο στη Mάνισα κοντά στη Σμύρνη είχαν στην πραγματικότητα αποφασιστεί, αλλά πρόσφατα τέθηκαν σε αναστολή.

Μετά τις πρώτες καθυστερήσεις, η Volkswagen σχεδίαζε αρχικά να λάβει απόφαση μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είχε ειπωθεί πολλές φορές ότι διεξάγονται οι «τελικές» συνομιλίες. Ο Όμιλος ίδρυσε επίσης μια τουρκική θυγατρική εταιρεία, η οποία εγγράφηκε στο Εμπορικό Μητρώο και διέθετε κεφάλαιο ισοδύναμο με περίπου 164 εκ. δολάρια. Το αρχικό σχέδιο ήταν να δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας στη δυτική Τουρκία.

Η Volkswagen εμφανίστηκε όμως συγκρατημένη, όταν ακούστηκε ηχηρή κριτική για την τουρκική πολιτική στη βόρεια Συρία και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Με τη σημερινή οπτική της κατάστασης, όμως, δεν είναι απαραίτητη η δημιουργία πρόσθετων παραγωγικών δυνατοτήτων, δήλωσε εκπρόσωπος του Ομίλου. Υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από τον κορωνοϊό, το νέο εργοστάσιο θα εξυπηρετούσε τη μελλοντική ανάπτυξη, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Τώρα όλα τα προγραμματισμένα οχήματα θα συναρμολογούνται εντός του υπάρχοντος δικτύου παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X