ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ίδρυση σημαντικού Κέντρου Κινεζικών Σπουδών μεταξύ Ευρωπαικού Πανεπιστημίου & Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών

Δελτίο Τύπου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) ίδρυσαν απο κοινού το πρώτο Κέντρο Κινεζικών Σπουδών στην Κύπρο (5ο στην Ευρώπη και 15ο σε ολόκληρο τον κόσμο). Η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, το κορυφαίο ακαδημαικό ίδρυμα της Κίνας, έχει δημιουργήσει τα Κέντρα Κινεζικών Σπουδών. Πρόκειται για ερευνητικά κέντρα που δημιουργούνται σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Τα εγκαίνια αυτού του Κέντρου επισημοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον Πρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητή GAO Xiang –ο οποίος έχει την ιδιότητα του Υπουργού- και τον Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Ευσταθίου, παρουσία πρ. Υπουργών, μελών του Κοινοβουλίου, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, ερευνητών, εκπρόσωπων της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαμορφωτών κοινής γνώμης και πολιτικής, διευθυντών του Ινστιτούτου Κομφούκιος και της ανώτερης ηγεσίας της Κινεζικής Πρεσβείας.   

Η δημιουργία του Κέντρου αποτελεί μια ακόμη σημαντική γέφυρα πυλώνα για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών. Τη διεύθυνση του Κέντρου Κινεζικών Σπουδών CASS-EUC θα έχει ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και με υποδιευθυντή τον αναπληρωτή καθηγητή Πιερή Χουρίδη, καθώς και δύο αντίστοιχα μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων θα αναπτυχθεί περαιτέρω στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (UCASS), το οποίο τελεί υπό την άμεση ηγεσία της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS).

Η λειτουργία του Κέντρου Κινεζικών Σπουδών CASS-EUC θα επικεντρωθεί στην προώθηση δραστηριοτήτων σχετικών με την ανάπτυξη της γνώσης για την Κίνα μέσω της οργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων, μελετών, σεμιναρίων και θεματικών μαθημάτων, την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, και τη δημοσίευση ακαδημαϊκών άρθρων . Επιπλέον, το Κέντρο θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει αμοιβαία επωφελείς ακαδημαϊκές, ερευνητικές και υπηρεσιακές συνεργασίες που προάγουν τη διεπιστημονική μεθοδολογία των ερευνητικών κοινοτήτων, προωθώντας τη σύνδεση μεταξύ Κίνας και Κύπρου στους τομείς των Νομικών Σπουδών, των Ανθρωπιστικών και των Κοινωνικών Επιστημών. Ενόψει αυτού, το Κέντρο θα λειτουργεί ως πρότυπο επιστημονικής δέσμευσης παγκοσμίως.

Συνολικά, η ίδρυση αυτού του Κέντρου στην Κύπρο ενισχύει τη μακροχρόνια σύνδεση μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ορατή και στον ποιοτικά αυξανόμενο αριθμό εκδηλώσεων και συνεργασιών με κινεζικά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση