ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ημερίδα Ενημέρωσης: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Εποχή των Μηχανών»

20 Απριλίου @ 10:00 - 12:00 EEST

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Εποχή των Μηχανών», το Σάββατο 20 Απριλίου μεταξύ 10:00 – 12:00 στο Αμφιθέατρο Newton στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Οι εγγραφές αρχίζουν στις 9:30.

Πώς λειτουργεί το ChatGPT και άλλες πρωτοποριακές τεχνολογίες; Πώς αποφασίζει το YouTube ποια βίντεο θα προτείνει; Ποια προϊόντα αγοράζουν μαζί οι πελάτες μας; Πώς μπορεί να βελτιωθεί η επίδοση μιας ομάδας ποδοσφαίρου/μπάσκετ αναλύοντας δεδομένα από προηγούμενους αγώνες; Από αυτόνομα αυτοκίνητα, σε έξυπνα σπίτια, σε ιατρική διάγνωση και ανακάλυψη φαρμάκων, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μεταμορφώνει τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο μας.

Εξερευνήστε τον συναρπαστικό κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Επιστήμης Δεδομένων και ανακαλύψτε το ευρύ φάσμα ευκαιριών σταδιοδρομίας που παρουσιάζει. Αν είστε μαθητές/τριες Γυμνασίου ή Λυκείου με πάθος για την τεχνολογία, την επιστήμη ή απλά περίεργοι/ες για το μέλλον, αυτή η εκδήλωση είναι για εσάς! 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση του Τμήματος Πληροφορικής και επιδείξεις ρομπότ και drones που προγραμματίστηκαν από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής. 

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/τριες δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων, Λυκείων καθώς επίσης και Τεχνικών Σχολών. Οι παρουσιάσεις και τα demos θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα. 

Ομιλητές: 
Δρ. Αθηνά Στασοπούλου
Καθηγήτρια
Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής

Δρ. Ιωάννης Κατάκης
Καθηγητής
Συντονιστής Προγράμματος MSc in Data Science 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση