ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΙΠΕ: Βράβευσε τους νικητές των μαθητικών διαγωνισμών ΜΕΡΑ και ΤΕΚΕ

Aπονεμήθηκαν 46 βραβεία, έπαινοι και εύφημες μνείες,σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο

Δελτίο Τύπου

Στη βράβευση των 46 μαθητικώνερευνητικών ομάδων, από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές,που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «Μαθητές στην Έρευνα 2016-2017» (ΜΕΡΑ) και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2016-2017» (ΤΕΚΕ),προχώρησε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017,απονεμήθηκαν 46 βραβεία, έπαινοι και εύφημες μνείες,σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο.Συγκεκριμένα, στους βραβευθέντες μαθητές απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και ονομαστικά διπλώματα ενώ στα σχολεία τους διατέθηκαν χρηματικά ποσά προς ενίσχυση των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των διαγωνισμών οι μαθητές ασχολήθηκαν μεένα ευρύ φάσμα επιστημονικών τομέων, όπως η πληροφορική και η μηχανική, το περιβάλλον και η ενέργεια, η φυσική και η χημεία,η τέχνη και ο πολιτισμός, καθώς και με επίκαιρα κοινωνικά και οικονομικά θέματα.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΠΕ, κ. Γιώργος Γεωργίου, επισήμανε την ανάγκη γιακαλλιέργεια κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας στη νέα γενιά, τονίζοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία του τόπου αλλά και για την κοινωνία ευρύτερα. Ο κ. Γεωργίου ανέφερε επίσης πως το ΙΠΕ προχώρησε «στην προκήρυξη Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία,για την περίοδο 2016-2020, μέσα από τα οποία θα παραχωρηθεί χρηματοδότηση ύψους €100 εκατ. για δραστηριότητες Έρευνας και Καινοτομίας» και πρόσθεσε πως «το Ίδρυμα βρίσκεται στη διαδικασία μετεξέλιξής του σε ένα μοντέρνο σύγχρονο Οργανισμό με κύριο του στόχο την ανάπτυξη εργαλείων στήριξης προς την ερευνητική κοινότητα της Κύπρου». Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργίου αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες και όλους όσοι συμμετείχαν στους Διαγωνισμούς, εξέφρασε την πρόθεση του ΙΠΕ για τη συνέχιση και αναβάθμιση του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση εκτέθηκαν όλες οι βραβευμένες κατασκευές ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μαθητές και τους καθηγητές τους.

Τα πρώτα βραβεία για τον διαγωνισμό Μαθητές στην Έρευνα (ΜΕΡΑ) απονεμήθηκανως εξής:
 Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου- «Αθώος ή ένοχος ο ναργιλές;»
 Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας - «Φροντιστήρια και απογευματινάμαθήματα / δραστηριότητες, το «άλλοσχολείο» του Κύπριου μαθητή. Τάση της εποχής; Συνήθεια; Ή αναγκαιότητα;»
 Γ’Δημ. Σχολείο Καϊμακλίου -«Μια έρευνα δράσης: ποιες είναι οιαπόψεις/στάσεις των παιδιών και γονέωντου σχολείου μας για τη φιλαναγνωσία καιποιες δράσεις/πρακτικές προτείνονται γιαανάπτυξη της φιλαναγνωσίας των παιδιώντου σχολείου μας;»

Όσον αφορά τον διαγωνισμό Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» (ΤΕΚΕ), ταπρώτα βραβεία απονεμήθηκαν ως ακολούθως:
 Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ’ Λευκωσίας –«Έρευνα και Κατασκευή Μηχανισμού που Αναμιγνύει Νερό με το Καύσιμο πριν την Τροφοδοσία της Μηχανής Εσωτερικής Καύσης με Έλεγχο της Απόδοσης της Μηχανής με Κατασκευή Συστήματος Ελέγχου»
 Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα, Στρόβολος – «Ηλεκτροφωτοβολταïκή Μικροφωνική»
 Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού – «Εναλλακτικός τρόπος λειτουργίας μηχανήματος εκγύμνασης»
 Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου –«Ηλιοθερμία για Παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης»
 Δημοτικό Αγίου Σπυρίδωνα Στροβόλου –«Ηλιακό αεροπλάνο: Μετατροπή ηλεκτρικού τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου σε ηλιακό για να αυξηθεί σημαντικά η ώρα πτήσης του».

Οι δυο διαγωνισμοί,που αποτελούν ετήσιο θεσμό και προκηρύσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καλλιέργεια Κουλτούρας Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας» των ΠρογραμμάτωνRESTART 2016-2020 του ΙΠΕ, στοχεύουν στην ενίσχυση της ικανότητας των νέων να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες, να δημιουργούν και να συνεργάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X