ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΙΣΟΤΗΤΑ: Η ένταξη σε συντεχνία αποτελεί επένδυση για έναν εργαζόμενο

Σύμφωνα με τη συντεχνία, ένα βασικό πλεονέκτημα των συντεχνιών είναι η δυνατότητα συμμετοχής σε συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες

ΚΥΠΕ

Η ένταξη σε μια συντεχνία μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη επένδυση για έναν εργαζόμενο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Κυριακή η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σύμφωνα με τη συντεχνία, ένα βασικό πλεονέκτημα των συντεχνιών είναι η δυνατότητα συμμετοχής σε συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιώσεις των όρων εργασίας του εργαζομένου, οι οποίες δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθούν αν διαπραγματευόταν από μόνος του.

Συμπληρώνεται πως οι συντεχνίες μπορούν επίσης να παρέχουν πολύτιμη νομική ή άλλη εκπροσώπηση στα μέλη τους, όπως σε περίπτωση διαφοράς ή καταγγελίας στον χώρο εργασίας, όπου μία συντεχνία μπορεί να παρέχει ή να εξασφαλίσει, με πολύ χαμηλότερο κόστος, νομική εκπροσώπηση.

Επιπλέον, αναφέρεται πως οι συντεχνίες μπορούν να προσφέρουν κοινωνική υποστήριξη στα μέλη τους, η οποία δύναται να περιλαμβάνει πρόσβαση σε πόρους όπως υπηρεσίες συμβουλευτικής ή οικονομική βοήθεια, αλλά και εκπτώσεις σε τιμές ασφάλισης ή άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η προστασία της ασφάλειας και της υγείας είναι ένας άλλος τομέας δραστηριοτήτων μιας συντεχνίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, περιλαμβάνοντας προσπάθειες για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων ή τραυματισμών στην εργασία, καθώς και προσπάθειες για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευημερίας των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως οι συντεχνίες μπορούν επίσης να διαπραγματευτούν πολιτικές που συμβάλλουν στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των μελών τους, ενώ υπάρχουν και άυλα οφέλη που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για τους εργαζόμενους, όπως η παροχή μιας αίσθησης αλληλεγγύης και κοινότητας μεταξύ των μελών ή η υπεράσπιση κοινών πολιτικών και κοινωνικών σκοπών.

Συνολικά, είναι σαφές ότι αξίζει να εξετάσει ένας εργαζόμενος το ενδεχόμενο ένταξής του σε μία συντεχνία ως έναν τρόπο επένδυσης στην καριέρα και τη συνολική ευημερία του, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση