ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Jumbo: Ενισχυμένος ο τζίρος στο εννεάμηνο του έτους

Αύξηση πωλήσεων σε Κύπρο τον Οκτώβριο, κατά 2,1% διαμορφώθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2021 για τον όμιλο

Kathimerini.gr

Με αύξηση πωλήσεων κατά 2,1% διαμορφώθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2021 για τον όμιλο Jumbo, ενώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 έκλεισε με ενισχυμένες πωλήσεις κατά 7,87%. Tον Οκτώβριο διατηρήθηκε οριακά το θετικό πρόσημο στις πωλήσεις του ομίλου, κατά 0,6%, καθώς αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, όμως στη Βουλγαρία υποχώρησαν κατά 23% και στη Ρουμανία κατά 1,6%, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων στις δύο αυτές βαλκανικές χώρες.

Τον Νοέμβριο οι πωλήσεις στη Βουλγαρία υποχωρούν κατά περίπου 40% και στη Ρουμανία κατά περίπου 20%. Το τέταρτο και πλέον καθοριστικό τρίμηνο για τον όμιλο, καθώς την περίοδο των Χριστουγέννων κάνει παραδοσιακά το 33% του τζίρου του, κάθε άλλο παρά καλά έχει ξεκινήσει, με τα προβλήματα να προέρχονται κυρίως από τη δραστηριότητά του στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες από το νέο κύμα της πανδημίας.

«Καθώς οδεύουμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, η επιβολή τυχόν επιπλέον περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία του λιανεμπορίου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, θα έχει αρνητική επίδραση στις πωλήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά η Jumbo.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την Ελλάδα, ο όμιλος στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες στο Χρηματιστήριο δεν παραλείπει να κάνει λόγο για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αναφερόμενος στο γεγονός ότι για την είσοδο στα καταστήματα του λιανεμπορίου απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ, υποχρέωση που δεν υφίσταται για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ.

Το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 2,1%. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Jumbo, το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021 οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 229,11 εκατ. ευρώ έναντι 224,46 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020, καταγράφοντας αύξηση 2,1%.

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 542,89 εκατ. ευρώ έναντι 503,28 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020, καταγράφοντας αύξηση 7,87%. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο σε 164,12 εκατ. ευρώ έναντι 129,53 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, καταγράφοντας αύξηση 26,71%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση