ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Jumbo: Έπεσαν οι πωλήσεις τον Φεβρουάριο

Μείωση κατά 20% σημείωσαν οι πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020

Newsroom K

Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις του ομίλου Jumbo. Σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου, οι πωλήσεις του ομίλου, τον Φεβρουάριο 2021, κατέγραψαν πτώση κατά περίπου -34% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -19%, από -0,6% κατά τον σχετικά αισιόδοξο Ιανουάριο του 2021.

Όπως αναφέρεται, τον Φεβρουάριο 2020, όλα τα καταστήματα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος ήταν ανοιχτά. Επιπλέον, οι πωλήσεις είχαν επηρεαστεί θετικά λόγω της εποχικότητας του εορτασμού των Αποκριών όπου ολοκληρώθηκε αρχές Μαρτίου. Φέτος, τον Φεβρουάριο του 2021, από το δίκτυο των 52 καταστημάτων στην Ελλάδα, 30 καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Πάτρα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη) παρέμειναν κλειστά κατά μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -55% περίπου σε σχέση τον περσινό Φεβρουάριο.

Για την Κύπρο αναφέρεται ότι την 8η Φεβρουαρίου 2021 όλα τα καταστήματα ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση -20% περίπου, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.

Αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία κατά 10% και 22% αντίστοιχα.

Αναφέρεται επίσης ότι στην περίπτωση του ελληνικού τομέα, με τα 31 καταστήματα από τα 52 να παραμένουν κλειστά μία ακόμα Αποκριάτικη περίοδος φαίνεται να χάνεται οριστικά. Σημειώνεται ότι η πρόκληση ελέγχου της πανδημίας είναι ακόμη ανοικτή, ώστε να μην χαθεί η περίοδος του Πάσχα για μία ακόμη χρονιά.

Μείωση επί των συνολικών κερδών

Σύμφωνα με τα τελευταία εξαμηνιαία αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2020, σημειώνεται ότι τα καταστήματα Jumbo στην Κύπρο, κατέγραψαν το 10,26% του κύκλου εργασιών του ομίλου ενώ συνεισέφερε και 12,09% επί των συνολικών κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων. Για την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο τομέας Κύπρου αποτελούσε το 11,07% του κύκλου εργασιών του Ομίλου ενώ συνεισέφερε και το 13,98% των συνολικών κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει την πρόθεση της για αύξηση του δικτύου της στην Κύπρο, από πέντε σε έξι, με την προσθήκη ενός υπερκαταστήματος στην Λευκωσία μέσα στον επόμενο χρόνο. Πρόκειται για το κτήριο του Στεφανίδη, πλησίον του Mall of Cyprus, με συνολικό εμβαδόν 19,065 τμ για το οποίο έχει δοθεί άδεια από την περιβαλλοντική αρχή. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

Σχεδόν οι μισοί από τους διευθύνοντες συμβούλους ανά το παγκόσμιο δεν αναμένουν επιστροφή στην «κανονικότητα» μέχρι το 2022 ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ