ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Jumbo: Με τζίρο άνω των 800 εκατ. έκλεισε το 2018-2019

Η εταιρεία προγραμματίζει την ίδρυση τριών νέων καταστημάτων στη Ρουμανία και ενός καταστήματος στην Κύπρο

Newsroom Κ, Αθήνα

Σε επίπεδα πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης της Jumbo, όπως αυτές είχαν δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο από τον βασικό μέτοχο και επικεφαλής του ομίλου κ. Απ. Βακάκη, έκλεισε ο κύκλος εργασιών για τη χρήση 2018-2019. Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά ενισχύθηκαν, έστω και με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ μεγάλη αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Jumbo στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Για τη χρήση που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2020, η Jumbo προγραμματίζει την ίδρυση τριών νέων καταστημάτων στη Ρουμανία και ενός καταστήματος στην Κύπρο. Το ένα από τα τρία καταστήματα στη Ρουμανία πρόκειται να λειτουργήσει τον προσεχή Νοέμβριο και βρίσκεται στην πόλη Μπρασόβ.

Για τη χρήση 2019-2020 η διοίκηση της Jumbo προβαίνει σε σχετικά συντηρητικές εκτιμήσεις, καθώς έχει προϋπολογίσει αύξηση του κύκλου εργασιών της 5%.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εισηγμένη (σ.σ. δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη η πλήρης οικονομική έκθεσή της) ο κύκλος εργασιών της κατά τη χρήση από την 1η Ιουλίου 2018 έως την 30ή Ιουνίου 2019 διαμορφώθηκε σε 812,2 εκατ. ευρώ έναντι 753,3 εκατ. ευρώ κατά την οικονομική χρήση 2017-2018. Πρόκειται για αύξηση 7,8%, ενώ ο ίδιος ο κ. Βακάκης κατά την παρουσίαση της Jumbo στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών τον περασμένο Οκτώβριο είχε εκτιμήσει ότι ο τζίρος σε ενοποιημένο επίπεδο θα αυξηθεί κατά 5%-7%.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα –μη συμπεριλαμβανομένων των ενδοεταιρικών συναλλαγών της μητρικής με τις θυγατρικές– αυξήθηκαν κατά τη χρήση 2018-2019 κατά 3,5% περίπου. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο ξεκίνησε να λειτουργεί ένα νέο υπερκατάστημα στην Κατερίνη (περίπου 13.000 τ.μ.).

Κατά 30% και πλέον αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Jumbo στη Ρουμανία, αύξηση που προήλθε και από την οργανική ανάπτυξη του ομίλου στην εν λόγω χώρα, καθώς κατά την εξεταζόμενη οικονομική χρήση ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τρία νέα ιδιόκτητα υπερκαταστήματα: το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου (περίπου 13.600 τ.μ.) από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, το δεύτερο στο Μπασάου (περίπου 12.900 τ.μ.) τον Νοέμβριο του 2018 και το τρίτο στην Μπράιλα (περίπου 12.000 τ.μ.) τον Μάρτιο του 2019.

Στη Βουλγαρία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 9% χωρίς, μάλιστα, να ανοίξει κάποιο νέο κατάστημα την περίοδο Ιουλίου 2018 - Ιουνίου 2019.

Μικρή, της τάξης του 2%, ήταν η αύξηση των πωλήσεων στην κυπριακή αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Οι καθηγητές παρουσίασαν στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής θέματα πρωτεύουσας σημασίας που θα τους καθοδηγήσουν στη χάραξη μιας επιτυχημένης και ανοδικής πορείας.

Ολοκληρώθηκε το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Ένταξης Νέων Φοιτητών στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Περνώντας το κατώφλι της Ιατρικής Σχολής, ο κάθε φοιτητής πραγματοποιεί τα αρχικά του βήματα και «βαπτίζεται» στο ιατρικό ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X