ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ. Ντάλτας: Οι κρίσεις γίνονται ευκαιρίες

Ο κ. Κωνσταντίνος Ντάλτας είναι Managing Director της Red Wolf PR & Advertising Agency.

Στις αρχές του 2000, υπήρχε η πεποίθηση ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη της δεκαετίας του ’90, θα έπαιρναν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τα επόμενα χρόνια. Πράγματι, αυτό συνέβη μέχρι και το 2008. Όπως πολύ καλά μάθαμε -και πάθαμε- αυτή η ραγδαία ανάπτυξη στηρίχθηκε σε …«πήλινα πόδια».

Η οικονομική κρίση τότε, η πανδημία πρόσφατα και ο πόλεμος στην Ουκρανία τώρα, επέφεραν αλλαγές στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα χρειάζονταν δεκαετίες για να πραγματοποιηθούν. Έσπασαν κατεστημένα, κατέρρευσαν επαγγελματικές παρωπίδες και εμφανίστηκαν νέα μοντέλα ανάπτυξης και εξέλιξης. Έγιναν όλα ιδεατά; Όχι βέβαια αλλά κάναμε βήματα μπροστά.

Η κάθε κρίση γεννάει τις ευκαιρίες της. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε, τόσο γρηγορότερα θα προχωρήσουμε, αλλιώς θα εξαφανιστούμε. Κυνικό μεν, αληθινό δε. Η επιχειρηματικότητα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ισχυρού της ρόλου, ως συνδιαμορφωτής για την κυπριακή οικονομία και την κοινωνία. Το μοντέλο της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης είναι εκείνο που θα φέρει την Ευρώπη και την Κύπρο στη νέα εποχή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγύρισμα. Φαντάσματα του παρελθόντος οφείλουμε να τα αφήσουμε κλειδωμένα στη ντουλάπα.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ RED WOLF

Η εταιρεία μας εν μέσω κρίσης, κατάφερε να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και τον τζίρο της σχεδόν κατά 90% και αυτό δεν επιτεύχθηκε τυχαία. Ακολουθούμε ένα μοντέλο που στηρίζεται στον άνθρωπο και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να εξελιχθεί και να εξελίξει την εταιρεία μας, είτε πρόκειται για το ανθρώπινο δυναμικό μας είτε για τους συνεργάτες μας. Η ομάδα μας αποτελεί το βασικό γρανάζι της λειτουργίας και της εξέλιξης μας. Ως ο πλούτος της εταιρείας, οφείλουμε να παρέχουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας την απαραίτητη τεχνογνωσία, την κατάλληλη τεχνολογία, σε ένα φιλόξενο επαγγελματικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά που χρειάζεται επαγγελματικές ευκαιρίες και καθοδήγηση.

Στο ίδιο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, καθώς και μέσα από τις δύσκολες εμπειρίες που βιώσαμε, όπως ήταν η περίοδος της πανδημίας και του πολέμου, έχουμε αναπτύξει ως βασική αρχή μας, η κάθε εταιρεία που μας επιλέγει να είναι συνεργάτης μας και όχι πελάτης. Ακούσαμε τους συνεργάτες μας, διαμορφώσαμε τη στρατηγική τους εν μέσω κρίσης και δημιουργήσαμε πρωτόκολλα επικοινωνιακής διαχείρισής της. Αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, νιώθοντάς μας συνεχώς δίπλα τους ως σταθερούς συμμάχους.

Οι κρίσεις, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εδώ και στο μέλλον με διαφορετικά πρόσωπα. Η διαχείριση όμως των κρίσεων αυτών στο μικρόκοσμο της κάθε αγοράς και εταιρείας, αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες εξέλιξης. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε νέα πρωτόκολλα, νέους δεσμούς συνεργασίας βασισμένους στην ειλικρίνεια, την άμεση εξυπηρέτηση και τον υγιή ανταγωνισμό.
Ανθρώπινος παράγοντας, τεχνολογία, data, λειτουργικό και ζεστό επαγγελματικό περιβάλλον, ομαδικότητα, στήριξη των συναδέλφων και κατανόηση των συνεργατών πέρα από κάθε στεγανά, αποτελούν τα κομμάτια που αποτελούν την επιτυχία της εταιρείας μας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Η Red Wolf PR & Advertising Agency διαθέτει γραφεία σε Κύπρο και Ελλάδα. Μερικά από τα σημαντικότερα brands της αγοράς την έχουν εμπιστευθεί για υπηρεσίες Δημοσίων Σχέσεων, Marketing, Digital Marketing, Event Management, Design και Διαχείρισης Κρίσεων. Έχει βραβευτεί με περισσότερα από 50 βραβεία, σε Κύπρο και εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση