ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάλεσμα στους μετόχους για ηλεκτρονική πληρωμή μερίσματος απευθύνει η Τρ. Κύπρου

H Τράπεζα κάλεσε τους μετόχους της όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες

ΚΥΠΕ

H Τράπεζα Κύπρου κάλεσε τους μετόχους της όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το μέρισμα που τους αναλογεί να τους καταβληθεί ηλεκτρονικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα με σημερινή της ανακοίνωση κοινοποίησε τους διαθέσιμους τρόπους για να γίνει αυτό, τόσο για τη επικείμενη καταβολή όσο και τυχόν μελλοντικές πληρωμές μερίσματος.

Όπως αναφέρεται, η επιλογή της ηλεκτρονικής πληρωμής μερίσματος μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

1.Μέτοχοι ΧΑΚ, που είναι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ και συνδρομητές στην 1bank, μπορούν, μέσω 1bank Internet Banking (https://online.bankofcyprus.com/Login_UI/Login επιλέγοντας Προφίλ/Πληρωμή Μερισμάτων) ή BοC Mobile app (επιλέγοντας Προσωπικές Πληροφορίες /Πληρωμή Μερισμάτων), να υποβάλουν τις οδηγίες τους ώστε να λαμβάνουν τις πληρωμές των μερισμάτων τους ηλεκτρονικά σε λογαριασμό στο όνομά τους στην Τράπεζα Κύπρου.

2. Μέτοχοι ΧΑΚ που είναι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου, αλλά δεν είναι συνδρομητές στην 1bank, μπορούν να γίνουν δωρεάν συνδρομητές και να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης μέσω του Internet Banking ή του BoC Mobile app και ακολούθως να υποβάλουν τις οδηγίες τους.

3. Μέτοχοι ΧΑΚ που επί του παρόντος δεν είναι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου μπορούν να γίνουν πελάτες ανοίγοντας λογαριασμό με την Τράπεζα Κύπρου μέσω της εφαρμογής , BoC Mobile app, και ακολούθως να υποβάλουν τις οδηγίες τους.

4. Μέτοχοι ΧΑΚ που επιθυμούν να λάβουν τα μερίσματά τους με ηλεκτρονική μεταφορά σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μπορούν να υποβάλουν τις οδηγίες τους γραπτώς αποστέλλοντας τα ανάλογα έντυπα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτά. Το έντυπο είναι αναρτημένο εδώ.

Όσοι έχουν μετοχές σε κοινή μερίδα ή είναι νομικές οντότητες, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα που βρίσκονται εδώ.

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι μέτοχοι ΧΑΚ, που επιθυμούν να λάβουν το μέρισμά τους ηλεκτρονικά, θα πρέπει να προχωρήσουν και να δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες έως και 10 εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του.

Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου 2024, εφόσον ληφθεί πρώτα έγκριση από την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 17 Μαΐου 2024. Εάν το πράξουν εκπρόθεσμα, οι οδηγίες τους θα ληφθούν υπόψη για την επόμενη καταβολή μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου, η τράπεζα ανακοίνωσε την καταβολή μερίσματος €0.25 ανά συνήθη μετοχή από τα κέρδη για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, που αντιστοιχεί σε €112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι €25 εκατ., με το συνολικό ποσοστό (payout ratio) 30%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση