ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Κανένας περιορισμός για τα Boeing 737 Max σε Κύπρο και Ευρώπη

Σε συνεννόηση με τις ευρωπαϊκές αρχές το τμήμα πολιτικής αεροπορίας

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στην καθήλωση αεροσκαφών Boeing 737 Max 8, προχώρησαν Κίνα, Ινδονησία, Αυστραλία Νότια Κορέα, Μεξικό Μογγολία, Ινδία και Βιετνάμ, μετά την συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines. Πρόκειται για το 2ο δυστύχημα με το ίδιο μοντέλο αεροσκάφους. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ σχεδόν το 40% των 371 Boening 737 Max 8 έχουν καθηλωθεί στο έδαφος.

Σε επικοινωνία της «Κ» με το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ο προϊστάμενος της μονάδας ασφάλειας πτήσεων Ανδρέας Πασπαλλίδης επισήμανε ότι η πολιτική αεροπορία ακολουθεί την πολιτική της ΕΕ.
«Μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει κάποιο περιορισμό για την δραστηριοποίηση τέτοιων αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, άρα και η Κύπρος δεν έχει οποιοδήποτε περιορισμό», επισήμανε. Ωστόσο η πολιτική αεροπορία βρίσκεται σε επικοινωνία με τον οργανισμό IATA (ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροπορίας στην Ευρώπης).

Σχεδόν το 40% των 371 Boening 737 Max 8 έχουν καθηλωθεί στο έδαφος.

Πάντως ο κ. Πασπαλλίδης ανέφερε ότι οι πλείστες εταιρείες οι οποίες έχουν εντάξει στον στόλο τους τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max, δεν είναι ευρωπαϊκές.  Πάντως αεροσκάφη τέτοιου τύπου δεν περιλαμβάνονται στον κυπριακό στόλο.

Η περίπτωση της Blue Air

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MAX 8 έχουν παραγγελθεί από την εταιρεία Blue Air.

Τα αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί από το καλοκαίρι του 2017, από την εταιρεία Boening και τα χρονοδιαγράμματα παραλαβής τους να έχουν αλλάξει. Έτσι βάσει προγραμματισμού τα αεροσκάφη αναμένεται ότι θα ενσωματωθούν στο στόλο της εταιρείας εντός του 2ου τριμήνου του 2019, ωστόσο με τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται η ημερομηνία παράδοσης τους να πάρει νέα παράταση.
Επί του παρόντος, η Blue Air χειρίζεται 25 αεροσκάφη τύπου Boeing 737, σειρές 737-300, 737-400, 737-500, 737-700 si 737-800, με χωρητικότητα μεταξύ 120 και 189 επιβατών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X