ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καθαρίζουν μέχρι το τέλος του 2022 οι πετρελαιοδεξαμενές

Μέχρι το καλοκαίρι θα κατεδαφιστούν και οι εγκαταστάσεις υγραερίου σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον Οκτώβριο αναμένεται να αρχίσει η κατεδάφιση των δεξαμενών της εταιρείας Exxon Mobil. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Ντίνο Λευκαρίτη, η μεταβίβαση της περιοχής στην Petrolina υπογράφεται την 1η εβδομάδα Οκτωβρίου οπότε ξεκινά άμεσα και η κατεδάφιση και θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου. Αυτό που απομένει είναι οι εγκαταστάσεις υγραερίου. Από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2022 θα λειτουργήσουν από το Βασιλικό, οπότε οι υφιστάμενες στον δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας θα κατεδαφιστούν μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Πρόκειται για μια περιοχή η οποία, έχει τρομερό ενδιαφέρον από επενδυτές ωστόσο πριν αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες αναπτύξεις, θα μεσολαβήσει μια διαδικασία καθαρισμού της περιοχής. Ήδη όπως ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης, ένα μεγάλο κομμάτι στην περιοχή όπου κατεδαφίστηκε η πρώτη δεξαμενή το 2018, είναι καθαρό. «Εκείνη η περιοχή και ένα κομμάτι προς την Λάρνακα είναι καθαρές περιοχές και θα τύχει ειδικού καθαρισμού το επόμενο διάστημα οπότε σε 12-14 μήνες θα η περιοχή που ήταν οι εγκαταστάσεις της Petrolina έχει καθαριστεί», επισήμανε.

Επιπλέον, με την μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου δεν χρειάζεται καθαρισμός του εδάφους. «Οπότε μέχρι τέλος του 2022 και αρχές του 2023 θα μπορούμε να λέμε ότι η περιοχή είναι καθαρή και από μολύνσεις». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η περιοχή θα αρχίσει να αλλάζει με νέες επενδύσεις από το 2023 και μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση