ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας στον Στρόβολο

Η υπογραφή δήμου Στροβόλου- CIIM και οι στόχοι του κέντρου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Δήμος Στροβόλου και το εκπαιδευτικό Ίδρυμα Cyprus International Institute of Management (CIIM) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 12 Οκτωβρίου 2022, με στόχο τη λειτουργία του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας Στροβόλου.

Ο Δήμος, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του, αλλά και της προσπάθειάς του να προωθήσει την υλοποίηση μίας αειφόρου στρατηγικής με γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την εφαρμογή της Πράσινης Ευρωπαϊκής Συμφωνίας, συμπράττει με το CIIM, ένα καταξιωμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα με αναγνωρισμένη εμπειρία και τεχνογνωσία, έτσι ώστε, να υποστηριχθούν οι Δημότες – Επιχειρηματίες, στη βάση του ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου, για ανάπτυξη της αειφόρου επιχειρηματικότητας.

Το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας, θα προσφέρει εφαρμόσιμα εξειδικευμένα πρακτικά εργαλεία και μεθόδους πράσινης και ψηφιακής επιχειρηματικότητας καθώς και προγράμματα κατάρτισης, που θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στη διαδικασία μετάβασης τους, στο Πράσινο Επιχειρείν.

Στόχος του Κέντρου, είναι να καλύψει τη σύγχρονη ανάγκη για μια πράσινη και ψηφιακή επιχειρηματικότητα, αλλά και να ενισχύσει τις γνώσεις και δεξιότητες των επιχειρήσεων, τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής. Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, οι επιχειρήσεις, δύνανται να ενδυναμωθούν, έτσι ώστε να καταστούν μέσω της καινοτομίας και της αειφόρου χρήσης των πόρων, πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς, αποκτώντας νέα δυναμική, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η συνέργεια του Δήμου Στροβόλου και του CIIM, φιλοδοξεί να αποδείξει στον επιχειρηματικό κόσμο, ότι η πράσινη - ψηφιακή επιχειρηματικότητα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών και ότι οι βιώσιμες και αειφόρες πρακτικές, μπορούν αναμφισβήτητα, να υποστηρίξουν την κερδοφορία και ευρωστία των επιχειρήσεών τους.

Το Κέντρο θα δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τρείς άξονες:

1. Κόμβος e- πληροφόρησης
2. Εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας
3. Ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα

Το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας Στροβόλου, τελεί υπό την αιγίδα του Παρατηρητηρίου Πράσινης Επιχειρηματικότητας (ΚΕΒΕ & CIIM).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση