ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:58
 

Κέρδη 3,9 εκατ., ευρώ για την Leptos Calypso Hotels

Tο Συγκρότημα αύξησε τον κύκλο εργασιών του κατά 1,5% και το κέρδος από εργασίες κατά 16,8%.

Newsroom K

Οι καλές επιδόσεις στον τουριστικό τομέα το 2018, έχει ενισχύσει την Leptos Calypso Hotels, αφού σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του  Συγκροτήματος, έκλεισε με καθαρά κέρδη ύψους 3,9 εκατ., ευρώ. Επιπλέον τα κέρδη εργασιών ανήλθαν στα 5.761.373 εκατ., ευρώ σε σχέση με 3.536.797 εκατ., ευρώ το 2017. Το κέρδος μετά την φορολογία τετραπλασιάστηκε για το 2018 σε σχέση με το 2017, που ανήλθε στα 839,449 ευρώ. Κατά τη διάρκεια του έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, το Συγκρότημα αύξησε τον κύκλο εργασιών του κατά 1,5% και το κέρδος από εργασίες κατά 16,8%.

Επιπλέον, οι επενδύσεις του Συγκροτήματος σε καινούργιες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό ανήλθαν στα €1,4 εκατ., ποσό το οποίο ήταν το ίδιο και για το 2017.  Εκτιμάται ότι η οικονομική κατάσταση, εξέλιξη και επίδοση του Συγκροτήματος όπως παρουσιάζεται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις είναι ικανοποιητική.

Στις κύριες δραστηριότητες του Συγκροτήματος, που δεν έχουν αλλάξει από τον προηγούμενο χρόνο, εντάσσονται η ιδιοκτησία και  διαχεί-ριση ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι κύριες δραστηριότητες της Εταιρείας είναι η διαχείριση των ξενοδοχείων Coral Beach Hotel & Resort και Sentido Thalassa Coral Bay. To ξενοδοχείο Coral Beach Hotel & Resort βρίσκεται στην Πάφο, έχει 422 δωμάτια, είναι κατηγορίας πέντε αστέρων και είναι 100% ιδιοκτήτο. Το ξενοδοχείο Sentido Thalassa Coral Bay βρίσκεται επίσης στην Πάφο, είναι κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, έχει 100 δωμάτια και το συμβόλαιο μίσθωσης του λήγει τέλος του 2019. Η Εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει τη μίσθωση του ξενοδοχείου ως προνοείται από το συμβόλαιο μίσθωσης και προς τούτο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες.

Οι υπόλοιπες επενδύσεις

• Καρκαβάτσος & Σία Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., 50% θυγατρική εταιρεία, η
οποία είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου Panorama στα Χανιά στην
Κρήτη, το οποίο έχει 198 δωμάτια και είναι κατηγορίας πέντε αστέρων.

• Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεντζιδάκης & Σία Α.Ε., θυγατρική εταιρεία μέσω της
Καρκαβάτσος & Σία Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε και της Iparen Limited, η οποία
είναι ιδιοκτήτρια ακινήτων κατάλληλων για ανάπτυξη ξενοδοχειακών και
τουριστικών εγκαταστάσεων στα Χανιά, στην Κρήτη.

• Vesta Tourist Management Limited, 100% θυγατρική εταιρεία, η οποία ενοικιάζει
και διαχειρίζεται τουριστικά καταλύματα στην Πάφο. Επίσης, η θυγατρική εταιρεία
διαχειρίζεται το εστιατόριο που στεγάζεται στο Neapolis University (εταιρεία κοινού
ελέγχου) στην Πάφο.

• Rosethorn Limited, 50% κοινοπραξία, η οποία κατέχει παραθαλάσσια γη στην
Πάφο η οποία είναι υπο ανάπτυξη και η οποία ταξινομείται ως χρηματοοικονομικό
περιουσιακό στοιχείο αποτιμώμενο σε εύλογη αξία μέσω λογαριασμού
αποτελεσμάτων.

Κατά τη διάρκεια του 2018 έχει γίνει αναδιοργάνωση στη δομή του Συγκροτήματος χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αλλαγή στην καθαρή θέση του Συγκροτήματος . Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης, η θυγατρική εταιρεία Καρκαβάτσος & Σία Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. πώλησε το 28,8% του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε στην θυγατρική της Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεντζιδάκης & Σία Α.Ε. στην Iparen Limited, θυγατρική της Εταιρείας.  Σημειώνεται ότι το Συγκρότημα δεν έχει πάρει απόφαση για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ‘άλλη εξαγορά ή συγχώνευση.

Κυριότεροι κίνδυνοι και αβεβαιότητες

Όπως επισημαίνειται η δυνατότητα του τουριστικού τομέα να διατηρήσει τις επιδόσεις των τελευταίων χρόνων αναμένεται να δοκιμαστεί έντονα το 2019 και μετά, τόσο λόγω της πιθανής μειωμένης ζήτησης ένεκα των προβλημάτων που άρχισαν να αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές οικονομίες, της αβεβαιότητας στην Αγγλική αγορά σε σχέση με την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, της ανάκαμψης της ζήτησης προς ανταγωνιστικούς προορισμούς, της μειωμένης αεροπορικής σύνδεσης από την Γαλλία και Γερμανία (λόγω και χρεωκοπίας αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που δραστηριοποιούνταν με δρομολόγια προς Κύπρο), αλλά και λόγω της σημα-ντικής αύξησης προσφοράς κλίνων στην Κυπριακή αγορά με την ανέγερση νέων και επεκτάσεων υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και της εκτεταμένης χρήσης των διαδικτυακών πλατφόρμων για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις μονάδων. Οι μελλοντικές επιπτώσεις των παρα-γόντων αυτών είναι δύσκολο να προβλεφθούν, και οι τρέχουσες προβλέψεις και υπολογισμοί της Διεύθυνσης θα μπορούσαν να διαφέρουν από τα πραγματικά αποτελέσματα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η διεύθυνσητου Συγκροτήματος αναλαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσει οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες από τους παράγοντες αυτούς, αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα τα αποτελέσματα του 2019 από τον τουριστικό τομέα αναμένεται να είναι χαμηλότερα από το 2018.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Η πρότασή μου θα συντόμευε την πορεία προς τη λύση

«Ακιντζι: "η προταση μου θα συντομευε την πορεια προς 100% τουρκικη λυση"»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  08:55

Ακιντζί: Η πρότασή μου θα συντόμευε την πορεία προς τη λύση

«Ακιντζι: "η προταση μου θα συντομευε την πορεια προς 100% τουρκικη λυση"»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  08:55

Δύσκολη υπόθεση η προσωπική ευτυχία

«Αμα έχεις πίστη στο θεό και προσεύχεσε καθημερινα , βέβαια θα έχεις πρωσοπικη ευτυχία.»
Marios  |  20:51

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X