ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κήρυξε πτώχευση και κλείνει καταστήματα η Forever 21

Άλλη μια εταιρεία που δεν άντεξε τον ανταγωνισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου

Newsroom K

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεωκοπίας υπέβαλε η αλυσίδα καταστημάτων μόδας Forever 21. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταορείας, σχεδιάζει να κλείσει τα περισσότερα της καταστήματα σε Ασία και Ευρώπη αλλά θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Μεξικό και την Λατινική Αμερική.

Αναμένεται λοιπόν το κλείσιμο περίπου 350 καταστημάτων διεθνώς, μεταξύ των οποίων και 178 καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Κύπρο, το κατάστημα Forever 21 λειτουργούσε στο Mall of Cyprus. Η είδηση της χρεωκοπίας της αλυσίδας, δεν βρήκε προ εκπλήξεως την διεύθυνση του Mall, καθώς ήταν ήδη σε αναζήτηση νέου brand για να καλύψει τα τετραγωνικά που χρησιμοποιούσε η γνωστή αλυσίδα μόδας. Τις τελευταίες εβδομάδες το Forever 21 είχε μετατραπεί σε Uber.

Η Forever 21 ιδρύθηκε το 1984 και είχε το προφίλ λιανικής πώλησης χαμηλού κόστους. Τα τελευταία πέντε χρόνια άρχισε να χάνει έδαφος στις τάξεις των καταναλωτών, κυρίως δε λόγω του αυξανόμενου ηλεκτρονικού ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων από τους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων είναι και η JPMorgan,αλλά και φρέσκα κεφάλαια ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση