ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κλειστό» το deal για αγορά του Απολλώνειου από CVC έναντι 82 εκατ.

Το μεγάλο αμερικανικό fund που έχει και το «Υγεία» στην Ελλάδα, διαφαίνεται πως θα μπει στην αγορά της υγείας και στην Κύπρο

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

«Κλειστό» θα πρέπει να θεωρείται το deal για την εξαγορά του Απολλώνειου Νοσοκομείου, από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, CVC Capital Partners.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η «Κ» από κύκλους της αγοράς, το deal τείνει να κλείσει –στην περίπτωση που δεν έκλεισε ακόμα- στα 82 εκατομμύρια ευρώ. Ίδιες πληροφορίες θέλουν να γίνονταν προσπάθειες το τελευταίο διάστημα να συμφωνηθεί η πράξη στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η τελική τιμή κατέληξε κοντά στα 82 εκατομμύρια ευρώ.

Το CVC Capital Partners δεν ενδιαφέρθηκε τυχαία για το Απολλώνειο, καθώς δραστηριοποιείται εκτενώς στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα σε ευρύτερη βάση. Είναι πίσω από τον όμιλο ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, τη Ηellenic Healthcare Group, ενώ μερικά από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα ανήκουν στο αμερικανικό fund, όπως το Υγεία, το Μετροπόλιταν, το Μητέρα και το Λητώ.

Η CVC Capital δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, εκτός από αυτόν της υγείας. Έχει εξαγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έχει μεγάλο μερίδιο του skroutz.gr και αρκετές μαρίνες σε όλη την Ελλάδα.

Το Απολλώνειο Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1991 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας στην Κύπρο. Η μετοχική σύνθεση του Νοσοκομείου αποτελείται κατά βάση και σε μεγάλο βαθμό από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, της Κύπρου και του εξωτερικού.

Ποια η CVC

Ιδρύθηκε το 1981 η CVC, ενώ όπως αναφέρει η ίδια στον ιστότοπό της, είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων και πιστώσεων με 114,8 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, 162,7 δισεκατομμύρια δολάρια δεσμευμένων κεφαλαίων και παγκόσμιο δίκτυο 24 τοπικών γραφείων: 16 σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική και οκτώ στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Ακόμα μία χρονιά τα METRO στηρίζουν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα της Κύπρου.
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ