ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΧΑΚ και Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Κοινές δράσεις για προσέλκυση επενδύσεων

Ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας μέσω της συνεργασίας

ΚΥΠΕ

Την ανάληψη κοινών δράσεων για προσέλκυση πρόσθετων επενδύσεων στην Κύπρο, συζήτησαν σε διαδικτυακή συνάντηση ο Πρόεδρος και η Διεύθυνση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων.

Σύμφωνα με δελτίου Τύπου του Χρηματιστηρίου, κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΧΑΚ, Μαρίνος Χριστοδουλίδης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων για τις δυνατότητες που προσφέρει το Χρηματιστήριο, στην προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, σ΄ αυτή τη δύσκολη για την οικονομία μας συγκυρία, το ΧΑΚ μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με νέα κεφάλαια, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΧΑΚ που χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια. Ακόμη, αναφέρθηκε στο στόχο του ΧΑΚ για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για το ΧΑΚ (αποκρατικοποίηση) και σημείωσε ότι με τον ερχομό στην Κύπρο ενός διεθνούς και εγνωσμένου κύρους Χρηματιστηρίου, θα δημιουργηθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες για προσέλκυση πρόσθετων επενδύσεων.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ, Νίκος Τρυπάτσας, προέβη σε μία λεπτομερή παρουσίαση των σημερινών δεδομένων του Χρηματιστηρίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες – πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι Αγορές του, καθώς και στο κανονιστικό πλαίσιο του, το οποίο μπορεί να διασφαλίσει τη διαφάνεια κάθε επένδυσης, αφού είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, ζήτησε ενημέρωση κατά πόσο το ΧΑΚ έχει τη δυνατότητα για εξασφάλιση κεφαλαίων για τις εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου, μέσω και διεθνών θεσμικών κεφαλαίων, καθώς και Αγορών που συνεργάζεται το ΧΑΚ.

Ακόμη, μέλη του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ανέφεραν ότι τους ενδιαφέρει η προοπτική εξεύρεσης επενδύσεων μέσω του ΧΑΚ και τόνισαν την ανάγκη για να εξασφαλιστούν περισσότερα φορολογικά κι’ άλλα κίνητρα για τις εταιρείες που εισάγονται στο ΧΑΚ.

Όπως αναφέρεται, οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως το ΧΑΚ διερευνήσει και τη δυνατότητα συμπερίληψης εταιρειών μεγάλων αναπτύξεων στην παρουσίαση (road – show) που οργανώνει κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της ανταλλαγής απόψεων, ώστε το ΧΑΚ και ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, να συμβάλουν με τις δράσεις τους στην ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση