ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:45
 

Κυπριακό ενδιαφέρον για αγορά του Nicosia Mall

Πέντε κυπριακές εταιρείες υπέβαλαν ενδιαφέρον, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπάρξουν τελικές αποφάσεις

Newsroom K

Εξελίξεις καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή για το Nicosia Mall αφού ήδη πέντε κυπριακές εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίδοξοι αγοραστές έχουν καταβάλει και το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως προκαταβολή. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες ενώ επίσημα το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε πριν από οκτώ ημέρες ενώπιον της Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δοθεί ως προκαταβολή το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η αξία του Nicosia Mall υπολογίζεται βάσει των τελευταίων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας γύρω στα εκατό εκατομμύρια ευρώ. 

Πρόκειται για τις εταιρείες Voici La Mode, τον όμιλο PHC (Caffè Nero, Burger King, Pizza Hut, Taco Bell, KFC), τους Φούρνους Ζορπάς, την υπεραγορά Αθηαινίτης και το δικηγορικό γραφείο Στέλιος Αμερικάνος. Αυτή την περίοδο οι εταιρείες εξετάζουν τις οικονομικές καταστάσεις του εμπορικού κέντρου ώστε να δουν κατά πόσο η απόφαση τους για εξαγορά του Mall είναι τελικά συμφέρουσα.

Οι επίδοξοι αγοραστές έχουν ήδη καταβάλει προκαταβολή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ

Σημειώνεται ότι η πρόταση των εταιρειών, αφορά την αγορά του μεριδίου της Τράπεζας Κύπρου η οποία κατέχει αυτή την στιγμή το 64% του μετοχικού κεφαλαίου του εμπορικού κέντρου. Εκτιμάται ότι εξελίξεις για συμφωνία ή όχι με την Τράπεζα Κύπρου, θα υπάρξουν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το Nicosia Mall είναι στην αναμονή για να λάβει την τελική άδεια οικοδομής από την Πολεοδομία. Στις προτεραιότητες του νέου mall είναι να συνεχίσουν τα θετικά πρόσημα και να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες με εργολάβους του έργου.

Από εκεί και πέρα, δεν φαίνεται να υπάρχει επί του παρόντος σκέψη για νέες αφίξεις, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στην αύξηση των εσόδων και των πωλήσεων από τους υφιστάμενους παίκτες του εμπορικού κέντρου. Το Nicosia Mall είναι μόλις εννέα μηνών, αφού άνοιξε τις πύλες του τον Νοέμβριο. Πρόκειται για εμπορικό κέντρο έκτασης 82 χιλιάδων τμ, στο οποίο περιλαμβάνονται 1700 χώροι στάθμευσης και στεγάζονται 150 καταστήματα μεταξύ αυτών το Rio Cinema αλλά και η υπεραγορά Αθηαινίτης, η οποία έκανε για πρώτη φορά άνοιγμα εκτός της Παλλουριώτισσας και επεκτάθηκε και στην Κοκκινοτριμιθιά. Υπενθυμίζεται ότι το 64% του Nicosia Mall ανήκει στην NCMH Nicosia Mall Holdings Ltd της Τράπεζας Κύπρου, η οποία με την ένεση 35 εκατομμυρίων ευρώ επέτρεψε την αποπεράτωση του έργου.  Ο όμιλος Αθηαινίτη κατέχει πλέον το 36%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X