ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομισιόν: 314 εκ. ευρώ σε εταιρείες που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού

Οι επιλεγμένες 36 εταιρείες θα εργαστούν σε πρωτοποριακά έργα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνολικά 166 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του πιλοτικού προγράμματος επιτάχυνσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC), σε 36 εταιρείες που έχουν αναλάβει την καταπολέμηση της πανδημίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η Κομισιόν. Επιπλέον, περισσότερα από 148 εκατομμύρια ευρώ θα χορηγηθούν σε άλλες 36 εταιρείες που πρόκειται να συμβάλουν στο σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, αυξάνοντας τη συνολική επένδυση από το πρόγραμμα Horizon 2020, το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ, σε 314 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιλεγμένες 36 εταιρείες που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού θα εργαστούν σε πρωτοποριακά έργα, όπως στην επέκταση της παραγωγής μαντηλιών βιοαπολύμανσης, στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής υποστήριξης αναπνοής ασθενή, μια πλατφόρμα αντισωμάτων για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων λοίμωξης και πολλά άλλα.

Επιπλέον, 139 εταιρείες που δεν μπορούσαν να λάβουν χρηματοδότηση σε αυτόν τον γύρο λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, έλαβαν τη νέα σφραγίδα αριστείας COVID-19, σε αναγνώριση της αξίας της πρότασής τους και προκειμένου να τους βοηθήσουν να προσελκύσουν υποστήριξη από άλλες χρηματοδοτήσεις πηγές.

Άλλες 36 εταιρείες, που θα υποστηρίξουν το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, θα εργαστούν σε πολλούς τομείς και έργα, τα οποία περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την ανάπτυξη ισχυρότερων και ψηλότερων πύργων ανεμογεννητριών, ένα σύστημα παραγωγής οργανικών λιπασμάτων και μια λύση βασισμένη σε blockchain για βιώσιμες πρακτικές ανακύκλωσης κατασκευαστών. Τέλος 679 Σφραγίδες Αριστείας απονεμήθηκαν σε προτάσεις υψηλής ποιότητας που πέρασαν τα κριτήρια χρηματοδότησης του EIC, αλλά δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι ένας αριθμός ρεκόρ περίπου 4000 νεοσύστατων επιχειρήσεων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) έκαναν αίτηση στον EIC Accelerator τον Μάρτιο και πάνω από 1400 πρότειναν καινοτομίες σχετικές με το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου διατέθηκαν επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, αυξάνοντας το συνολικό ποσό σε περισσότερα από 314 εκατομμύρια ευρώ. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ που επιλέχθηκαν για υποστήριξη προέρχονται από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 12 κρατών μελών της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και 3 συνδεδεμένων χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ