ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

L'Atelier Robuchon: Τα αστέρια (της Michelin) αρχίζουν να λάμπουν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Προωθητική Ενέργεια

Οι λάτρεις του καλού φαγητού είναι συχνά οι πρώτοι που διακηρύσσουν ότι μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε εστιατόριο κρύβεται (και κρίνεται) στις λεπτομέρειες. Δηλαδή, μια πλήρως καθηλωτική γαστρονομική ανακάλυψη που δελεάζει κάθε αίσθηση. Είναι η ατμόσφαιρα που σου ανεβάζει τη διάθεση με το που εισέλθεις στον χώρο, αυτό το αίσθημα προσμονής όταν σε συνοδεύουν στο τέλεια στρωμένο τραπέζι σου, η απαλή μουσική υπόκρουση που ηρεμεί την ψυχή, η άψογη εξυπηρέτηση, η γνώση ότι οι καλύτεροι σεφ κάνουν τα μαγικά τους στην κουζίνα με τα υψηλής ποιότητας υλικά τους.

Στην Κύπρο, λάτρεις της γαστρονομίας από όλο το νησί και όχι μόνο συναντιούνται στη Μαρίνα Αγίας Νάπας και το L'Atelier Robuchon για την απόλυτη εμπειρία εξαιρετικού φαγητού, απολαμβάνοντας τη δελεαστική και φρέσκια ματιά του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon στη γαλλική κουζίνα υψηλής γαστρονομίας. Εδώ κυριαρχούν οι αυθεντικές γεύσεις, όπου οι σεφ γίνονται αφηγητές ιστοριών και όπου οι θαμώνες απολαμβάνουν τα εξαίσια πιάτα με φόντο το μαγευτικό μπλε της Μεσογείου.

Παρίσι, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη... και τώρα Κύπρο!

Το L'Atelier Robuchon προσελκύει τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας στις μεγαλουπόλεις όπου λειτουργεί, από το Παρίσι, το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και πλέον στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, σερβίροντας τις υψηλής γαλλικής γαστρονομίας δημιουργίες του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon. Σε ένα κομψό κι επιβλητικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν το μαύρο και το κόκκινο καθώς και μια θεατρικά στημένη ανοιχτή κουζίνα,  βραβευμένα πιάτα ετοιμάζονται και ψήνονται μέχρι την τελειότητα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών - μία τακτική που αποτελεί σήμα κατατεθέν της αλυσίδας. Το φημισμένο εστιατόριο έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα, το L'Atelier Robuchon βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Εστιατόριο στον κόσμο» το 1994 ενώ το κατάστημα του Παρισιού ψηφίστηκε 12ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2012. Το φημισμένο εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του στην εμβληματική Μαρίνα Αγίας Νάπας και σας περιμένει να το γνωρίσετε και να ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που όμοιά της δεν θα βρείτε  πουθενά αλλού στο νησί.

Joël Robuchon: Ο σεφ του αιώνα

Ο Γάλλος σεφ Joël Robuchon, που απεβίωσε το 2018, παραμένει παγκοσμίως γνωστός ως ο «σεφ του αιώνα», κατέχοντας το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με αστέρια Michelin. Ως αληθινός οραματιστής έφερε επανάσταση στο fine-dining, με την απλότητα, τη συνέπεια και την αριστεία που τον χαρακτήριζε. Χρησιμοποιώντας υλικά της υψηλότερης ποιότητας, κατάφερε να εξυψώσει το καλό φαγητό σε νέα επίπεδα, δημιουργώντας συνεχώς εξαίσια πιάτα. Έχοντας στο ενεργητικό του 32 αστέρια Michelin για τα εστιατόρια του, ο Joël Robuchon υπήρξε ο πιο διακεκριμένος σεφ στην ιστορία του Michelin Guide. Δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα συστατικά των οποίων η γεύση είναι καθοριστικής σημασίας, κατάφερε να φέρει την επανάσταση στη λεγόμενη μοντέρνα κουζίνα.  Σε ηλικία 50 ετών αποσύρθηκε από τις κουζίνες και ξεκίνησε να ταξιδεύει, συγκεντρώνοντας έτσι νέες εμπειρίες και επιρροές, κυρίως από την Ασία. Το διάστημα που πέρασε στην Ιαπωνία επηρέασε εμφανώς το στυλ της μαγειρικής του, ιδιαίτερα στις υφές των πιάτων του. Κατά την επιστροφή του στην Ευρώπη δημιούργησε ένα νέο concept εστιατορίου, το L'Atelier de Joël Robuchon, εμπνευσμένο από την εμπειρία του sushi counter.

Ωράριο λειτουργίας

Τετάρτη - Κυριακή 18:30 – 23:30

Τηλέφωνο κρατήσεων: +357 23 300 570

https://jrobuchoncyprus.com/restaurant/latelier-de-joel-robuchon/

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση