ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Lanitis Group: Διαχρονικά πρωταγωνιστής, βασισμένος σε όραμα και αξίες

Ο Όμιλος Λανίτη ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς στην Κύπρο. Βασισμένος στο όραμα και στις αξίες του που είναι η αξιοπιστία, η ακεραιότητα, η ποιότητα και η κοινωνική προσφορά, διαχρονικά διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τομείς που δραστηριοποιείται, συμμετέχοντας ενεργά τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία της χώρας.

Ο Όμιλος διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων μέσω θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών. Οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς όπως:

• κατασκευές (Cybarco Contracting)

• ανάπτυξη γης και ακινήτων (Cybarco Development)

• αναπτύξεις γκολφ και μαρίνων (Limassol Greens, Limassol Marina)

• ξενοδοχεία, τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, μεταφορές και ναυτιλία (Αmathus Ltd, Amathus Corporation, Amathus Aegeas)

• ψυχαγωγία και εστιατόρια (Lanitis Entertainment, Carob Mill Restaurants, Fasouri Watermania Waterpark, Gloria Jean’s Coffees)

• γενικό εμπόριο και εισαγωγές πρώτων υλών (Domiki, Lanitis Electrics, Lanitis Aristophanous)

• ενέργεια (Lanitis Energy, Lanitis Gas, Conercon Energy Solutions).

Lanitis E.C. Holdings 

Ο κύριος ρόλος της Lanitis E.C. Holdings, μητρικής εταιρείας του Ομίλου, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της επενδυτικής στρατηγικής και ανάπτυξης του Ομίλου, τη διαμόρφωση των διαδικασιών και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των διαφόρων εταιρειών του, ιδιαίτερα στους τομείς της στρατηγικής, των χρηματοοικονομικών, της επικοινωνίας και του ανθρώπινου δυναμικού. Μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του Ομίλου, και εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία των εταιρειών του, η Lanitis E.C. Holdings έχει αναπτύξει στενές σχέσεις εμπιστοσύνης με επενδυτές, συνεργάτες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επενδυτικά ταμεία.    Ακολουθώντας την εξελικτική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και τις αναπτυξιακές ανάγκες της κυπριακής αγοράς, η Lanitis E.C. Holdings εντάσσει σταδιακά και νέους τομείς επενδύσεων στο χαρτοφυλάκιο της, όπως αυτός της ενέργειας (με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές), της τεχνολογίας, των νεοφυών εταιρειών, και των υποδομών στην υγεία και στην εκπαίδευση.

Ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά

Ο Όμιλος είναι επίσης γνωστός για την ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά του μέσω του Ιδρύματος Ευαγόρα & Κάθλην Λανίτη, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2001, με σκοπό τη διατήρηση της μνήμης του Ευαγόρα και της Κάθλην Λανίτη και τη συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς τους. Το Ίδρυμα διοργανώνει και στηρίζει διαχρονικά θεσμούς και εκδηλώσεις στον τομέα της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού. Ανάμεσα σε άλλα, υποστηρίζει και ενισχύει οικονομικά το Ευαγόρειο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου στη Λεμεσό, καθώς και το Ίδρυμα «Ραδιομαραθώνιος» του οποίου είναι εκ των στρατηγικών συνεργατών του. Προσφέρει επίσης υποτροφίες σε άριστους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, και αποτελεί τον θεσμό μέσω του οποίου εκφράζεται η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των εταιρειών του Ομίλου Λανίτη.

LANITIS GROUP
Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 21,

Λεμεσός 3036

Τηλ.: 25820920

www.lanitis.com 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση