ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λεωφόρος Μακαρίου: Οι 141 επιχειρήσεις που υπογράφουν για τη μονοδρόμηση της

Προτείνουν η Μακαρίου να κλείνει για τα οχήματα τα Σαββατοκύριακα και να λειτουργεί ως πεζόδρομος- επιστολή σε Αρχηγό Αστυνομίας και Υπ. Μεταφορών

Τη μονοδρόμηση της Μακαρίου, ζητούν μέσω επιστολής τους μερίδα επιχειρηματιών του εμπορικού κέντρου Λευκωσίας. Με επιστολή προς τον αρχηγό Αστυνομίας, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, το Δήμο Λευκωσίας και τον Κλάδο κυκλοφοριακών μελετών και χώρων στάθμευσης η Ad Hoc επιτροπή ιδιοκτητών, καταστηματαρχών και επαγγελματιών της Λεωφόρου Μακαρίου και των παράδρομων, εισηγείται επίσης η Μακαρίου να κλείνει για τα οχήματα και να γίνεται πεζόδρομος για τα Σαββατοκύριακα. Η επιστολή είναι υπογραμμένη από καταστηματάρχες της του εμπορικού κέντρου Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, για ομαλή και απρόσκοπτη διακίνηση των πολιτών της Λευκωσίας και για εύκολη πρόσβαση τους στο high street της πρωτεύουσας, αλλά και για την διασφάλιση της εμπορικής βιωσιμότητας του συνόλου των καταστημάτων της περιοχής, προτείνονται έξι εισηγήσεις.

Συγκεκριμένα,

1 Μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου στη συμβολή Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού- Διγενή Ακρίτα με κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Ευαγόρου.

2. Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μακαρίου να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από δημόσια οχήματα στικής κυκλοφορίας (Λεωφορεία) και η δεξιά λωρίδα από ιδιωτικά οχήματα.

3. Τα ιδιωτικά οχήματα να δικαιούνται στροφή προς τα δεξιά με κατεύθυνση της λεωφ. Στασάνδρου στους παραδρόμους Ήρας, Μπουμπουλίνας και Γρηγορίου Ξενοπούλου.

 4. Οι παράδρομοι Άννης Κομνηνής και Αγίας Ελένης να λειτουργούν αντίστροφα για την επαναφορά από Λεωφόρο Στασάνδρου στη Λεωφόρο Μακαρίου.

 5. Τα Σαββατοκύριακα η Λεωφόρος Μακαρίου να παραμένει κλειστή για οχήματα και να λειτουργεί ως πεζόδρομος.

 6. Να επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο ύψος της Μνασιάδου ώστε να μεγαλώσει το εμπορικό κέντρο (οι λόγοι επισυνάπτονται σε σχετική επιστολή).

 Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με τον τρόπο αυτό δίδεται η ευκαιρία για εύκολη πρόσβαση σε όλη την παρακείμενη περιοχή και με δεδομένη την εύκολη στάθμευση, θα αποφευχθεί η απομόνωση της περιοχής και η γκετοποίηση της όπως αναφέρεται, καθώς και η γρήγορη οδική πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η επιστολή φέρει 84 υπογραφές επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επί της λεωφόρου Μακαρίου.

 Σε δεύτερη επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, το Υπουργείο Μεταφορών, τον Δήμο Λευκωσίας και τον Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών και Χώρων Στάθμευσης, οι καταστηματάρχες της Μνασιάδου ζητούν άνοιγμα και διακίνηση οχημάτων στην οδό από την λεωφόρο Μακαρίου.

Η επιστολή υπογράφεται από 57 ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές υποστατικών της Μνασιάδου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση