ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:13
 

Λεπτοί χειρισμοί στο εθελούσιο της Τράπεζας Κύπρου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αποχωρήσεων των τραπεζουπαλλήλων της πέραν του Σχεδίου

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αποχωρήσεων των τραπεζουπαλλήλων της πέραν από αυτούς που θα αποχωρήσουν εθελοντικά μέσω του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης αφήνει η Τράπεζα Κύπρου.

Όπως διαρρέει από την Τράπεζα, ναι μεν η θέλει να διαφυλάξει την καλή της σχέση με την συντεχνία, αλλά από την άλλη θα λάβει και αποφάσεις που χρειάζεται για να διαφυλάξει την μακροπρόθεσμη υγεία του οργανισμού. Τρεις ημέρες πριν την ολοκλήρωση του Σχεδίου Εθελουσίας Αποχώρησης του οργανισμού, πηγές της Τρ. Κύπρου τονίζουν πως στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης που φυσιολογικά θα ακολουθήσει το εθελούσιο, οι αποχωρήσεις αυτές θα συνδέονται άμεσα και με την ψηφιακή μεταμόρφωση και την ικανότητα όσων μείνουν στην Τράπεζα να λειτουργήσουν σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Το κλίμα πάντως μεταξύ των δύο μερών είναι προς στιγμήν καλό.

Την ίδια ώρα, η ΕΤΥΚ με εγκύκλιό της προς το προσωπικό επισημαίνει πως οι υπάλληλοι που θα επιλέξουν να "πατήσουν το κουμπί" και να αποχωρήσουν από την Τράπεζα, θα πρέπει να υπολογίζουν το κάτωθι: "οι συνάδελφοι που αναμένουν την προσαύξηση τους πρέπει στη φόρμουλα που έδωσε η Τράπεζα να υπολογίζουν τον ετήσιο μισθό τους προσθέτοντας ακόμη €1,500 (δεν επηρεάζονται όσοι ήδη δικαιούνται τις €200,000 «αποζημίωσης»)".

Ο κάθε υπάλληλος δηλαδή την ώρα που υπολογίζει το ποσό «αποζημίωσης» του πρέπει να υπολογίζει και την τυχόν ετήσια προσαύξηση του για το 2019. (Η τράπεζα έχει υποχρέωση να την παραχωρήσει).

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ τονίζει πως το σχέδιο είναι εθελοντικό, ενώ σχετικά με τα κουρεμένα ταμεία προνοίας, αναφέρει πως, "η διοίκηση της Τράπεζας έχει αποδεχθεί ότι οι αποχωρούντες υπάλληλοι με το σχέδιο θα τύχουν της ίδια μεταχείρισης με τους εν ενεργεία υπαλλήλους. Συνεπώς η αποχώρηση οποιουδήποτε με το σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης, δεν θα αλλοιώσει τα δικαιώματα του όσον αφορά τα κουρεμένα ταμεία προνοίας".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X