ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λιγότερο το πλαστικό χρήμα Σεπτέμβριο

Λιγότερο το ύψος των αγορών κατά 11% λόγω μείωσης πληρωμών στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων

Newsroom K

Μείωση καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στην χρήση των τοπικών καρτών στην Κύπρο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με στοιχεία της JCC το ποσό ανήλθε στα 275,068,463 εκατομμύρια ευρώ, και κατέγραψε μείωση της τάξης του 11%, αν και σε επίπεδο εννιαμήνου το ποσό αυτό ανήλθε στα 2,903,017,746 εκατομμύρια καταγράφοντας αύξηση 14%.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική μηνιαία αύξηση χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι 5% για τον Σεπτέμβρη ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η αύξηση ανήλθε στο 8%. Με εξαίρεση τις κυβερνητικές υπηρεσίες η αύξηση στην χρήση τοπικών καρτών ανήλθε στο 11% για τον Σεπτέμβρη σε σχέση με το 8% από τον Ιανουάριο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ενώ η μηνιαία μείωση για τοπικές κάρτες επηρεάζεται γενικότερα από την μείωση στις πληρωμές στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων τον προηγούμενο μήνα.

Αναφορικά με την χρήση τοπικών καρτών στο εξωτερικό καταγράφηκε 13% αύξηση για τον μήνα Σεπτέμβριο και αύξηση 9% από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.

Όσο αφορά την χρήση ξένων καρτών στην Κύπρο, τον Σεπτέβριο οι αγορές με πλατικό χρήμα αυξήθηκαν κατά 10% και έφτασαν τα 131 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε επίπεδο ενιαμήνου η αύξηση ανήλθε στα 975,2 εκατομμύρια ευρώ σημειώνονται αύξηση 16%.
Στα ίδια επίπεδα και η αύξηση σε αγορές και ανάληψη χρημάτων.

Αύξηση καταγράφηκε στην χρήση καρτών σε υπεραγορές, υπηρεσίες, εστιατόρια, μπαρ και κέτερινγκ, ξενοδοχεία αλλά και επαγγελματικές υπηρεσίες.

Αύξηση καταγράφηκε στην χρήση καρτών σε υπεραγορές, υπηρεσίες, εστιατόρια, μπαρ και κέτερινγκ, ξενοδοχεία αλλά και επαγγελματικές υπηρεσίες. Μείωση κατέγραψαν για άλλη μια φορά η χρήση καρτών σε καταστήματα DIY και στην κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική μηνιαία αύξηση χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι 5% για τον Σεπτέμβρη ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η αύξηση ανήλθε στο 8%. 

Όσο αφορά τις τοπικές κάρτες στις κατεχόμενες περιοχές τον Σεπτέμβριο οι Κύπριοι έκαναν αγορές αξίας 1,78 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο το ποσό ανήλθε στα 15,6 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία των αγορών από τουρκικές κάρτες στην Κύπρο έφτασαν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ και 12,97 από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, ενώ το αντίστροφο, δηλαδή κυπριακές κάρτες στην Τουρκία, το ποσό ανήλθε στις 541 χιλιάδες για τον Σεπτέμβρη και 4,4 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X