ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:46
 

Λιγότερο το πλαστικό χρήμα Σεπτέμβριο

Λιγότερο το ύψος των αγορών κατά 11% λόγω μείωσης πληρωμών στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων

Newsroom K

Μείωση καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στην χρήση των τοπικών καρτών στην Κύπρο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με στοιχεία της JCC το ποσό ανήλθε στα 275,068,463 εκατομμύρια ευρώ, και κατέγραψε μείωση της τάξης του 11%, αν και σε επίπεδο εννιαμήνου το ποσό αυτό ανήλθε στα 2,903,017,746 εκατομμύρια καταγράφοντας αύξηση 14%.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική μηνιαία αύξηση χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι 5% για τον Σεπτέμβρη ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η αύξηση ανήλθε στο 8%. Με εξαίρεση τις κυβερνητικές υπηρεσίες η αύξηση στην χρήση τοπικών καρτών ανήλθε στο 11% για τον Σεπτέμβρη σε σχέση με το 8% από τον Ιανουάριο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ενώ η μηνιαία μείωση για τοπικές κάρτες επηρεάζεται γενικότερα από την μείωση στις πληρωμές στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων τον προηγούμενο μήνα.

Αναφορικά με την χρήση τοπικών καρτών στο εξωτερικό καταγράφηκε 13% αύξηση για τον μήνα Σεπτέμβριο και αύξηση 9% από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.

Όσο αφορά την χρήση ξένων καρτών στην Κύπρο, τον Σεπτέβριο οι αγορές με πλατικό χρήμα αυξήθηκαν κατά 10% και έφτασαν τα 131 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε επίπεδο ενιαμήνου η αύξηση ανήλθε στα 975,2 εκατομμύρια ευρώ σημειώνονται αύξηση 16%.
Στα ίδια επίπεδα και η αύξηση σε αγορές και ανάληψη χρημάτων.

Αύξηση καταγράφηκε στην χρήση καρτών σε υπεραγορές, υπηρεσίες, εστιατόρια, μπαρ και κέτερινγκ, ξενοδοχεία αλλά και επαγγελματικές υπηρεσίες.

Αύξηση καταγράφηκε στην χρήση καρτών σε υπεραγορές, υπηρεσίες, εστιατόρια, μπαρ και κέτερινγκ, ξενοδοχεία αλλά και επαγγελματικές υπηρεσίες. Μείωση κατέγραψαν για άλλη μια φορά η χρήση καρτών σε καταστήματα DIY και στην κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική μηνιαία αύξηση χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι 5% για τον Σεπτέμβρη ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η αύξηση ανήλθε στο 8%. 

Όσο αφορά τις τοπικές κάρτες στις κατεχόμενες περιοχές τον Σεπτέμβριο οι Κύπριοι έκαναν αγορές αξίας 1,78 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο το ποσό ανήλθε στα 15,6 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία των αγορών από τουρκικές κάρτες στην Κύπρο έφτασαν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ και 12,97 από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, ενώ το αντίστροφο, δηλαδή κυπριακές κάρτες στην Τουρκία, το ποσό ανήλθε στις 541 χιλιάδες για τον Σεπτέμβρη και 4,4 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X