ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λιμάνι Λεμεσού: Ιδανικό κέντρο εξυπηρέτησης του τομέα ενέργειας

Δελτίο Τύπου

Simon Pitout
CEO, DP World Limassol

Καθώς η ζήτηση για φυσικό αέριο και εναλλακτικές πηγές ενέργειας αυξάνεται διεθνώς, η γεωγραφική θέση της Κύπρου στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, παρέχει στη χώρα όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες για να καταστεί βασικό ενεργειακό κέντρο στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Οι σημαντικές ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου από ενεργειακούς κολοσσούς στην κυπριακή ΑΟΖ (τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε 12-15 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια), καθώς και τα σχέδια της χώρας να εντείνει την ενεργειακή της συνεργασία με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενισχύουν περαιτέρω την προοπτική ανάδειξης της Κύπρου στον τομέα.

Έχοντας υπό τη διαχείρισή της το μοναδικό τερματικό στο λιμάνι της Λεμεσού που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον ενεργειακό τομέα, η DP World αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον ενεργειακό και ναυτιλιακό τομέα, καθώς και για την οικονομία του νησιού.

Με την προσοχή της Κύπρου να στρέφεται σε εικονικούς αγωγούς για την τροφοδότηση φυσικού αερίου, και την Ευρωπαϊκή Ένωση να προωθεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως ιδανικό καύσιμο για την ενεργειακή μετάβαση, οι εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας όπως η DP World Limassol, θα είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή στρατηγική της περιοχής.

Η DP World Limassol παρέχει ευέλικτες, πράσινες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας για την ενεργειακή βιομηχανία. Συγκεκριμένα, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε αξία για τον τομέα μέσα από την παροχή ευέλικτων, διαφανών και οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας, δίνοντας έμφαση στη μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας. Οι εφοδιαστικές λύσεις που προσφέρουμε υποστηρίζουν όλες τις φάσεις ανάπτυξης και παραγωγής του ενεργειακού κύκλου, κυρίως από και προς τα υπεράκτια κοιτάσματα.

Στην DP World Limassol, το τερματικό πολλαπλών χρήσεων διαθέτει εγκαταστάσεις που συνδυάζουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics, με ειδικούς χώρους για εταιρείες εφοδιασμού και παροχής υπηρεσιών. Οι αποκλειστικές θέσεις ελλιμενισμού για δραστηριότητες που αφορούν την ενέργεια, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με άλλες εταιρείες για την παροχή υπηρεσιών επεξεργασίας, αποθήκευσης και υποστήριξης στην ξηρά καθώς και θαλάσσιων υπηρεσιών για τους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

Επιπλέον, η DP World Limassol έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών της καθώς και στην εκπαίδευση προσωπικού, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των μεταφορών και την ελαχιστοποίηση των χρόνων εξυπηρέτησης.

Οι στεγασμένες τελωνειακές αποθήκες μας παρέχουν ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις αποθήκευσης για τα φορτία των πελατών μας. Επιπλέον, οι ειδικοί χώροι για γραφεία και οι χώροι αποθήκευσης υγρών γεώτρησης, υποστηρίζουν τις ποικίλες ανάγκες του κλάδου.

Το τερματικό έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στο πλαίσιο των θαλάσσιων γεωτρήσεων της Exxon, ENI και Total στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, καθώς και για τις εφοδιαστικές υπηρεσίες έργων της ευρύτερης περιοχής όπως το κοίτασμα Zohr της Αιγύπτου και τα υπεράκτια κοιτάσματα Leviathan και Karish του Ισραήλ.

Πιστεύουμε στην ικανότητά μας να στηρίξουμε την Κύπρο στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της και στην καθιέρωσή της ως ενεργειακό κόμβο. Στην DP World Limassol δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την ανάπτυξη και την καινοτομία του λιμένα, καθώς και να δημιουργήσουμε ακόμη πιο βιώσιμες προοπτικές σε συνεργασία με τους εταίρους μας σε δημόσιο και ενεργειακό τομέα αντίστοιχα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την ανάδειξη της Κύπρου ως βασικού πυλώνα στο ενεργειακό τοπίο της Μεσογείου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση