ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λουκάς Μαραγκός: Η κυπριακή οικονομία μπορεί να διαχειριστεί τους γεωπολιτικούς κινδύνους

Ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank συμμετείχε ως ομιλητής στο 10ο Banking Forum & Fintech EXPO

Δελτίο Τύπου

Τις ποικιλόμορφες προκλήσεις, αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που αναδύονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα το επόμενο διάστημα, ανέδειξε σε ομιλία του στο 10ο Banking Forum & Fintech EXPO, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank, κ. Λουκάς Μαραγκός.

Το συνέδριο, που διεξήχθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, είχε ως επίκεντρο την παρουσίαση των νέων τάσεων στον τραπεζικό τομέα, με έμφαση στους πυλώνες της βιωσιμότητας, της ψηφιοποίησης και της κερδοφορίας. Το συνέδριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κυπριακό και ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, στελέχη του κλάδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για την πράσινη οικονομία και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τη βιώσιμη κερδοφορία. Κατά τη διάρκεια συζητήσεων, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, σκιαγραφήθηκε η επόμενη μέρα του τομέα και παρουσιάστηκαν σημαντικά εργαλεία που μπορούν να συμβάλουν στην εφαρμογή και υλοποίησης μίας σωστής στρατηγικής. 

Σε ομιλία του ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank, κ. Λουκάς Μαραγκός, αναφέρθηκε στο περίπλοκο και αβέβαιο περιβάλλον που επικρατεί παγκοσμίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των γεωπολιτικών εξελίξεων καθώς και στον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό και την κλιματική αλλαγή, την οποία χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής. «Σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο σκηνικό αναμένω ότι η Κύπρος θα βγει αλώβητη, παρόλες τις δυσκολίες. Άλλωστε, η κυπριακή οικονομία έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πόσο ευέλικτη είναι, ανακάμπτοντας επιτυχώς από τους εκάστοτε κραδασμούς», τόνισε. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάπτυξη άλλων κλάδων όπως η Τεχνολογία, η Εκπαίδευση και η Ιατρική, οι οποίοι, όπως είπε, ενδυναμώνουν τους παραδοσιακούς τομείς (π.χ. Τουρισμός και Ναυτιλία) που διαχρονικά τροφοδοτούν την οικονομία. 

Καταληκτικά, ο κ. Μαραγκός δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις βασικές μας δυνάμεις ώστε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τους γεωπολιτικούς κινδύνους και κατ’ επέκταση να τους ενσωματώσουμε στις στρατηγικές μας με στόχο την οικοδόμηση μίας ανθεκτικότερης οικονομίας. Ενεργώντας προληπτικά, εντοπίζουμε τις ευκαιρίες εκείνες που θα βοηθήσουν τους Οργανισμούς μας να ανθίσουν σε αυτό το ταραχώδες περιβάλλον».

Η cdbbank συμμετείχε στο συνέδριο με δικό της εκθεσιακό περίπτερο, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση