ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mall of Limassol: Σχέδιο για την κυκλοφορία πέριξ της ανάπτυξης

Η διαχείριση της κυκλοφορίας, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας ο οποίος προσμετρήθηκε κατά τον σχεδιασμό του προτεινόμενου εμπορικού κέντρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σχέδιο για την διαχείριση της κυκλοφορίας στην κεντρική Λεμεσό εν όψει της προτεινόμενης ανάπτυξης του Mall of Limassol παρουσίασε η Atterbury Europe, με στόχο την βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής στην περιοχή, ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές ενώ επηρεάζει και την βιωσιμότητα της ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η διαχείριση της κυκλοφορίας, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας ο οποίος προσμετρήθηκε κατά τον σχεδιασμό του προτεινόμενου εμπορικού κέντρου. Ο κ. Roux Gerber, Επικεφαλής Αναπτυξιακών Έργων της Atterbury Europe, τόνισε την πολύπλευρη έννοια του όρου «κυκλοφορία», που περιλαμβάνει τις πτυχές της διακίνησης τόσο των οχημάτων, όσο των πεζών και των διανομών, ενώ ανέφερε ότι το σχέδιο διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αδιάληπτη πρόσβαση για όλες αυτές τις κατηγορίες, βελτιώνοντας την εμπειρία για τους ενοικιαστές, τους πελάτες αλλά και τους περίοικους.

Επισημαίνει παράλληλα ότι, η προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει τη συμμετοχή στην αναβάθμιση της υπάρχουσας οδικής υποδομής από το δήμο κοντά στο εμπορικό κέντρο, την πλήρη χρηματοδότηση συγκεκριμένων οδικών αναβαθμίσεων, τη δημιουργία ειδικών χώρων παράδοσης και τη διασφάλιση άφθονου χώρου στάθμευσης με άνετη πρόσβαση. Η πρόσβαση των πεζών και η κυκλοφορία των εσωτερικών πελατών εντός του εμπορικού κέντρου σχεδιάζονται επίσης σχολαστικά. Σημειώνεται ότι, η Atterbury Europe έχει εκπονήσει εκτεταμένες ανεξάρτητες μελέτες εκτίμησης των κυκλοφοριακών επιπτώσεων σε συνεργασία και διαβούλευση με τις τοπικές αρχές. Οι μελέτες αυτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της εν λόγω ανάπτυξης, διασφαλίζοντας έτσι ότι το νέο εμπορικό κέντρο θα συμπληρώσει την ταχεία αστική ανάπτυξη της Λεμεσού, χωρίς να επιδεινώσει τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές ανησυχίες.

Ο κ. Roux αναφέρθηκε επίσης στην κυκλοφοριακή λύση του εμπορικού κέντρου στο πλαίσιο του πολεοδομικού σχεδίου της Λεμεσού, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις του προτεινόμενου εμπορικού κέντρου στο κυκλοφοριακό είναι σημαντικά μικρότερες από εκείνες ενός ενδεχόμενου σχεδίου οικιστικών ή μικτών χρήσεων υψηλής πυκνότητας. Ο σχεδιασμός της ανάπτυξης συνέχισε, ενσωματώνει στρατηγικές λύσεις για τη βελτιστοποίηση της κυκλοφοριακής ροής, αντανακλώντας τη δέσμευση της Atterbury Europe σε κοινοτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η κ. Lucille Louw, Διευθύντρια Ενεργητικού της Atterbury Europe, υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς διαχείρισης της κυκλοφορίας για τη λειτουργική επιτυχία ενός εμπορικού κέντρου, τονίζοντας ότι, η αποτελεσματική διαχείριση της κυκλοφορίας παρομοιάζεται ακριβώς όπως και η διασφάλιση μιας υγιούς κυκλοφοριακής ροής σε ένα ζωντανό οργανισμό, όπου οι πελάτες, οι ενοικιαστές και το σύστημα διανομής αλληλοεπιδρούν αρμονικά. Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι, οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές λύσεις για το Mall of Limassol είναι ολοκληρωμένες, καλύπτοντας διάφορες πτυχές, όπως η διαχείριση της στάθμευσης, η κυκλοφορία των πελατών εντός του εμπορικού κέντρου και η διατήρηση σαφών και αποτελεσματικών διαδρομών πρόσβασης. Τα μέτρα αυτά αναμένεται όχι μόνο να καλύψουν τις ανάγκες του εμπορικού κέντρου, αλλά και να αμβλύνουν μέρος της υφιστάμενης κυκλοφοριακής συμφόρησης στη περιοχή.

 

Υπενθυμίζεται ότι με την αδειδότηση του έργου, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν εντός του 2ου εξαμήνου του 2024. Το προτεινόμενο εμπορικό κέντρο θα αποτελείται από δύο ορόφους. Ο πρώτος όροφος θα καλύπτει εμπορικά καταστήματα μόδας, ένδυσης και υπόδησης, αθλητισμού, και υπηρεσίες. Ο δεύτερος όροφος θα είναι αφιερωμένος στην οικογενειακή ψυχαγωγία και θα περιλαμβάνει κινηματογράφο, ζώνη δραστηριοτήτων για παιδιά, και food court που θα επικεντρώνεται στα fast food. Αναφέρεται επίσης ότι ο σχεδιασμός ενσωματώνει το παλαιό και το μοντέρνο σε ένα ζωντανό προορισμό που προσφέρει εμπειρίες λιανικής και οικογενειακής ψυχαγωγίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση