ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:38
 

Μάριος Λουκαΐδης: Έκλεισε ο κύκλος μου στην CTC

«Φεύγω την στιγμή που η εταιρεία είναι στην κορυφή στον τομέα της» αναφέρει αποχωρώντας ο κ. Λουκαΐδης.

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά από 25 χρόνια στην CTC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποφάσισε να κλείσει το κεφάλαιο και να γυρίσει σελίδα. «Έκλεισε ένας κύκλος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την εταιρεία και να αλλάξει πλεύση σε μια πετυχημένη πορεία, την οποία έχει συνδέσει με τον τομέα του λιανικού εμπορίου. Ένας τομέας που κατά την εκτίμηση του, θα εισέλθει σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της υπερπροσφοράς με το άνοιγμα νέων υπεραγορών και του έντονου ανταγωνισμού που δημιουργείται.

Με ποιες σκέψεις αποχωρείτε από την CTC;

Ένας κύκλος έκλεισε, ένας πολύ πετυχημένος κύκλος για μένα και για την εταιρεία. Χαίρομαι που φεύγω την στιγμή που η εταιρεία είναι στην κορυφή του τομέα της και για τους συνεργάτες με τους οποίους δούλεψα και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον και νέες πολλές επιτυχίες στα προϊόντα που χειρίζονται. Έμαθα πολλά. Ο Νίκος Σιακόλας είναι ένας εκ των δύο ανθρώπων οι οποίοι έχουν επηρεάσει σημαντικά την καριέρα μου με την διορατικότητα του και τις ικανότητες του, την αντίληψη της ποιότητας των ανθρώπων. Είναι μοναδικός και δεν είναι τυχαίο εκεί που έφτασε. Τον ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας.

Ποια είναι τα επόμενα σας πλάνα;

Δεν σκοπεύω να εργοδοτηθώ, θα ξεκουραστώ κάποιους μήνες . Εξάλλου τους πρώτους τρεις μήνες θα είμαι στη διάθεση της εταιρείας για ό, τι χρειαστεί για μια ομαλή μεταβατική περίοδο. Μετά θα ψάξω τους ορίζοντες μου για νέες ευκαιρίες αλλά σίγουρα όχι σε θέση ολικής απασχόλησης. Αναζητώ πιο ξεκούραστα πράγματα. Είμαι ήδη 62 χρόνων. Εργάζομαι 37 χρόνια χωρίς ποτέ να πάρω την άδεια που μπορούσα να πάρω. Ήμουν πάντα εργασιομανής αλλά απολάμβανα πάντα ό, τι έκαμα.

Ποιοι ήταν οι λόγοι της αποχώρησης σας;

Έκλεισε ένας κύκλος. Είναι καλά να βλέπουμε το μέλλον και να βγάζουμε τον εαυτό μας έξω από το comfort zone μας και να ψάξουμε άλλες ευκαιρίες. Να απολαύσουμε την ζωή μας και τις ευκαιρίες που υπάρχουν όσο είμαστε καλά στην υγεία μας, να δώσουμε στον εαυτό μας άλλες προοπτικές.

Θα σας δούμε σε κάποια θέση στον ίδιο τομέα;

Είναι ανοικτό το σενάριο. Ξεκίνησα φυσικομαθηματικός, καθηγητής, δούλεψα στον τομέα των υπολογιστών για δέκα χρόνια, οπότε άλλαξα πολλούς τομείς. Πάντα ευχαριστώ τον Αλέξη Δημητρίου για την τιμή να μου εμπιστευτεί στα 29 μου χρόνια την διεύθυνση της καινούργιας του τότε εταιρείας πληροφορικής η οποία το 1994 ήταν η πρώτη εταιρεία πληροφορικής. Το ότι μου έδωσε τέτοια ευκαιρία ο Αλέξης Δημητρίου ήταν πολύ σημαντικό. Στην συνέχεια μπήκα στην CTC. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο και πανεπιστήμιο σε πάρα πολλούς τομείς, με ένα μοναδικό ηγέτη τον Νίκο Σιακόλα. Και εκεί δούλεψα πολύ. Οπότε μέσα από τα χρόνια είδα ότι τίποτα δεν αποκλείεται.

Φεύγοντας που αφήνετε το λιανικό εμπόριο που ήταν κατά βάση ο τομέας σας;

Πιστεύω ότι το λιανικό εμπόριο θα περάσει δύσκολα, διότι υπάρχει υπερπροσφορά, με τις νέες υπεραγορές που άνοιξαν πέρσι και φέτος. Θα υπάρχει αναπόφευκτα έντονος ανταγωνισμός. Την ίδια ώρα η πίτα της αγοράς δεν μεγαλώνει πολύ. Το ποσοστό αύξησης της είναι 3-4% σε μια περίοδο που η οικονομία πάει καλά. Ωστόσο τα τετραγωνικά μέτρα των υπεραγορών αυξάνονται με πιο μεγάλο ρυθμό οπότε εκτιμώ ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα πιεστεί πάρα πολύ η αγορά στην Κύπρο.

Φεύγετε σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού όπως είπατε. Άρα σε μια περίοδο που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις και επιπλέον με μία μεγάλη απώλεια.

Η εταιρεία είναι η κορυφαία στον τομέα της με περίπου 10% μερίδιο αγοράς με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Πέρσι ήταν 8,5% φέτος θα είναι στο 10% με τα νέα προϊόντα που έχουν προστεθεί. Η εταιρεία είναι υγιής οικονομικά και στο ανθρώπινο δυναμικό και στις σχέσεις με την αγορά και τους προμηθευτές . Νομίζω ότι με αυτά τα δεδομένα, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει κάποιος. 

Ποιος θα αναπληρώσει την θέση σας;

Αυτό είναι κάτι που εναπόκειται στην εταιρεία και θα το ανακοινώσει σύντομα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X