ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάριος Χατζηρούσος: Επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις

Ο κ. Μάριος Χατζηρούσος, CEO, Consulco.

Τα τελευταία 12 χρόνια καταφέραμε να καθιερωθούμε ως εξειδικευμένος διαχειριστής επενδύσεων σε ακίνητα και πιστώσεις στο Λονδίνο, με ιστορικό που ξεπερνά σταθερά την αγορά και τον ανταγωνισμό μας. Αυτή η επενδυτική απόδοση δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας -οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν οικογένειες, εταιρείες και ταμεία προνοίας- να παρέχουν στα μέλη τους την οικονομική εξασφάλιση για το μέλλον.

Μέχρι σήμερα διαχειριζόμαστε μικτές επενδύσεις άνω των 150 εκατομμυρίων στερλίνων που αυξάνονται κατά 3 έως 5 εκατομμύρια ανά ημερολογιακό μήνα. Οι πελάτες μας στην Κύπρο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πολλές εύπορες οικογένειες, εταιρείες, ασφαλιστικά γραφεία, ταμεία προνοίας και τράπεζες των οποίων τα μέλη επωφελούνται από τα επενδυτικά μας προϊόντα.

Το Λονδίνο έχει καταφέρει να ανακάμψει πλήρως από το Brexit και τον Covid, έχοντας αποδείξει με τον τρόπο αυτό την ανθεκτικότητά του, και η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ξεπεράσει την οικονομία άλλων κατά τα επόμενα χρόνια.

Παρά την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τα οικιστικά ακίνητα στο Λονδίνο πρόκειται να επωφεληθούν πέντε χρόνια ανάπτυξης, όσον αφορά τόσο την ενοικίαση όσο και τις αξίες. Επιπλέον, οι αξίες για τα γραφεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης στο Λονδίνο αναμένεται επίσης να αυξηθούν κατά τη διάρκεια του 2022, παρέχοντας αύξηση εισοδήματος και κεφαλαίου.

Οι μακροπρόθεσμοι παγκόσμιοι επενδυτές βλέπουν τη θέση του Λονδίνου μεταξύ Ασίας και ΗΠΑ και το διαζύγιό του από την ΕΕ ως θετικά χαρακτηριστικά, τα οποία πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν ανοδικά τις επιδόσεις τα επόμενα 20 χρόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία δραστηριοποιούνται στην αγορά επενδύσεων σε ακίνητα τους τελευταίους 12 μήνες, διατηρώντας τις κορυφαίες αποδόσεις στα προ πανδημίας επίπεδά τους.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου επενδυτικού ταμείου ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεκριμένα του Three Lions Property Fund, που ενδέχεται να επενδύσει σε επιλεγμένα ακίνητα στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε υπεραξία σε αγορές ακινήτων που γνωρίζουμε και των οποίων οι αξίες αναμένουμε να αυξηθούν. Αυτές οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν:
• Επιλεγμένες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου που γνωρίζουμε καλά ότι θα επωφεληθούν από την αύξηση των ξένων και ντόπιων επισκεπτών
• Ορισμένες περιοχές του ευρύτερου Λονδίνου που θα επωφεληθούν από μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα ανάπλασης και υποδομής
• Το τόξο Οξφόρδης - Κέιμπριτζ που αναπτύσσεται γρήγορα σε έναν από τους σημαντικότερους ερευνητικούς τομείς στον κόσμο, με πολλές εταιρείες και οικογένειες να μετακινούνται εκεί.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ LONDON CREDIT

Επεκτείνουμε την εταιρεία χρηματοδότησής μας που εδρεύει στο Λονδίνο, συγκεκριμένα τη London Credit, ούτως ώστε να παρέχουμε περισσότερα προϊόντα δανεισμού στις επενδυτικές και επιχειρηματικές κοινότητες του Λονδίνου, επεκτείνοντας την προέλευση των δανείων μας, τις ομάδες αναδοχής και διαχείρισης δανείων και επενδύοντας στην ψηφιοποίηση όλης της εργασίας.

Η London Credit χρησιμοποιεί τα δικά της κεφάλαια, κεφάλαια επενδυτικών συνδικάτων και τραπεζικών διευκολύνσεων. Τώρα επεκτείνουμε την προσφορά των δανειοδοτήσεων, τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο Μπέρμιγχαμ, το Λιντς και το Μάντσεστερ. Το London Credit Fund, το αδειοδοτημένο και εποπτευόμενο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ταμείο μας, παρέχει τακτικό εισόδημα που υπερβαίνει σταθερά τους στόχους του ταμείου, σε πολλούς από τους κορυφαίους θεσμικούς και ιδιωτικούς οικογενειακούς επενδυτές στην Κύπρο. Αναμένουμε ότι το London Credit Fund θα αναπτυχθεί σημαντικά επειδή σε ένα περιβάλλον χαμηλού, μη πλαισιωμένου εισοδήματος με ασταθείς συνθήκες, η London Credit παρέχει στους επενδυτές εισόδημα εξασφαλισμένο με ακίνητα στο Λονδίνο.

LONDON PRIVATE EQUITY

Αυτήν τη στιγμή σχεδιάζουμε την επέκτασή μας σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity investments) που περιφέρονται εντός ή γύρω από τον τομέα ακινήτων του Λονδίνου, εστιάζοντας αυτήν τη στιγμή σε δύο τομείς:
• Υφιστάμενα οικιστικά ακίνητα υπό ιδιοκτησία και διαχείριση στο κεντρικό Λονδίνο, που θα διατίθενται προς βραχυπρόθεσμες μισθώσεις, μέσω εξιδεικευμένων πλατφορμών.

• Μια αλυσίδα γραφειακών χώρων στο Farringdon για να στεγάζει επαγγελματίες που απαιτούν γραφειακούς χώρους και εγκαταστάσεις συμβατές με το νεοσύστατο υβριδικό μοντέλο γραφείου / τηλεργασίας.

Τα παραπάνω έργα θα παράγουν ψηλότερες αποδόσεις για τις επενδύσεις ακινήτων των πελατών μας.

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η ψηφιοποίηση του παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος πραγματοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και η Consulco θα προχωρήσει με τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας επαγγελματίες επενδύσεων ανά το παγκόσμιο θα μπορούν να πραγματοποιούν τις επενδύσεις τους σε ακίνητα, πιστώσεις και επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στο Λονδίνο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επένδυσης, με το πάτημα ενός κουμπιού και πλήρη διαφάνεια, ασφάλεια και αναφορά. Πιστεύω ότι εδώ βρίσκεται το μέλλον των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Εάν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία και εισόδημα από επενδύσεις στους ψηφιακούς πελάτες μας με ένα κλικ, τότε η επιχείρησή μας θα έχει ένα αξιόλογο μέλλον σε αυτόν τον γενναίο νέο ψηφιακό κόσμο.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Η Consulco, εξειδικευμένος διαχειριστής επενδύσεων με γραφεία σε Κύπρο, Λονδίνο και Ντουμπάι, δομεί και διαχειρίζεται επενδύσεις σε πιστώσεις, ιδιωτικές συμμετοχές και ακίνητη περιουσία στο Λονδίνο και την Ευρώπη. Διαχρονικός στόχος του Ομίλου είναι η προστασία και αύξηση της απόδοσης των κεφαλαίων των πελατών του, διαμέσου των κατάλληλων δομών και επενδύσεων, και η πετυχημένη και συνετή διαχείριση κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση