ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δρόμος Πόλης Χρυσοχούς: Με νέες τεχνολογίες οι εργασίες του έργου (βίντεο)

Πρόκειται για δρόμο μήκους 15 χλμ. με δύο σήραγγες μήκους 900 μ. και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών προχωρούν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες άρχισαν τον Ιούλη του 2022. Η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2024. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η Intrakat, η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, πρόκειται για ένα σημαντικό, αναπτυξιακό έργο μήκους 15 χλμ. με δύο σήραγγες μήκους 900 μ. και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μ.

Για την κατασκευή των σηράγγων γίνεται πρωτοποριακή χρήση μη αλκαλικού επιταχυντή, ο οποίος προσφέρει σειρά πλεονεκτημάτων όπως, μεταξύ άλλων, η αύξηση της αντοχής του εκτοξευόμενου σκυροδέματος και το γεγονός ότι η διαδικασία είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Εκτιμάται ότι, η ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμίσει ποιοτικά και λειτουργικά την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Η 1η φάση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί. Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή δύο διατρητικών σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση