ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού

Δελτίο Τύπου

Επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το ισχυρό κοινωνικό της πρόσωπο, προσφέροντας χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ», στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας λιτής και σύντομης τελετής, η διευθύντρια μάρκετινγκ της Remedica, κα Γεωργία Τσίτσα παρέδωσε τη χρηματική δωρεά στη γενική διευθύντρια, κα Έρση Παπαγιάννη, στηρίζοντας έτσι το φιλανθρωπικό έργο της στέγης του Αρχάγγελου Μιχαήλ εμπράκτως και συγχαίροντας τη διοίκηση για το εξαίρετο έργο της.

Η κα Τσίτσα, μετέφερε το σύντομο χαιρετισμό του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή του ομίλου Remedica, δρος Μιχάλη Νεοπτολέμου, ο οποίος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατούσε να παρευρεθεί, όμως, το μήνυμα του ήταν ισχυρό καθώς τόνισε: «Σήμερα είναι μία μέρα φόρου τιμής στην Τρίτη ηλικία και τους χρόνιους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, ας γίνει λοιπόν αυτή η μέρα σταθμός για να θυμόμαστε πάντα εκείνους που δεν μπορούν να θυμηθούν». Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η Remedica θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως κάνει άλλωστε τόσα χρόνια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Η άνοια αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες αναπηρίας και εξάρτησης μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιών, παγκοσμίως και αναφέρεται σε ένα σύνολο συμπτωμάτων που προκαλούνται από διαταραχές που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το εκτιμώμενο ποσοστό του γενικού πληθυσμού ηλικίας 60 ετών και άνω με άνοια, κυμαίνεται μεταξύ 5-8%, ενώ κάθε χρόνο, υπάρχουν σχεδόν 10 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων με άνοια αναμένεται να φθάσει τα 82 εκατομμύρια το 2030.

Η Remedica είναι μια κορυφαία φαρμακευτική βιομηχανία με έδρα την Κύπρο και με παρουσία σε 160 χώρες. Ιδρύθηκε το 1960 και σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση. Ενώ σήμερα το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από περισσότερα από 300 φαρμακευτικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Οι καθηγητές παρουσίασαν στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής θέματα πρωτεύουσας σημασίας που θα τους καθοδηγήσουν στη χάραξη μιας επιτυχημένης και ανοδικής πορείας.

Ολοκληρώθηκε το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Ένταξης Νέων Φοιτητών στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Περνώντας το κατώφλι της Ιατρικής Σχολής, ο κάθε φοιτητής πραγματοποιεί τα αρχικά του βήματα και «βαπτίζεται» στο ιατρικό ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X