ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με ζημιά το πρώτο εξάμηνο για την Lordos United Plastics

Newsroom K

Ζημιά €50.395 παρουσίασε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 το συγκρότημα Lordos United Plastics Public Ltd, σε σύγκριση με ζημιά €187.413 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του συγκροτήματος για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο του έτους ανέρχεται σε €10,4 εκατ., σε σχέση με €9,48 εκατ. της αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 9,6%, ή σε πραγματικούς αριθμούς, €911.541 σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται καταρχή στην εισαγωγή νέων σειρών στην γκάμα της εταιρείας και στην αύξηση των εξαγωγών. 

Σε ό, τι αφορά το μεικτό κέρδος, αυτό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανήλθε σε €2,5 εκατ., ενώ σε ποσοσό επί του κύκλου εργασιών είναι στο 24,55% σε σύγκριση με 25,06% κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μείωση του ποσοστού οφείλεται στην αύξηση της τιμής των πρώτων υλών αλλά και την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα έξοδα διανομής και πωλήσεων ανέρχονται σε €1,8 εκατ., σε σχέση με €1,76 εκατ. και έχει αύξηση 2% ενώ μείωση της τάξης του 12% παρουσιάζεται στα έξοδα διοίκησης τα οποία ανέρχονται σε €574.890 σε σύγκριση με €654.159. Το καθαρό κόστος χρηματοδότησης ανέρχεται σε €243.857 σε σύγκριση με €179.592 με αύξηση 36% η οποία οφείλεται στην αύξηση των εξόδων χρηματοδότησης για τα νέα δάνεια της εταιρείας το 2018.

Στις 30 Ιουνίου, το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού του Συγκροτήματος ανήλθαν σε €34,3 εκατ., τα κεφάλαια που αναλογούν στους μετόχους στα €19,6 εκατ., ενώ η λογιστική αξία της μετοχής της εταιρείας ανέρχεται σε 0,387 ανά μετοχή.

Οι πιο βασικοί κίνδυνοι

Ο κίνδυνος επιτοκίου, ο πιστωτικός κίνδυνος, η στασιμότητα σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα και οι αυξομειώσεις της τιμής του πετρελαίου συγκαταλέγονται στους πιο βασικούς κινδύνους που προβληματίζουν το Συγκρότημα. Ωστόσο εκτιμάται ότι το κλίμα θα βελτιωθεί και ότι θα ξεκινήσει σταδιακή ανάπτυξη η οποία θα βελτιώσει την εικόνα του Συγκροτήματος. Όπως αναφέρεται, στόχος του συγκροτήματος είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών μέσω των εξαγωγών και η μείωση του λειτουργικού κόστους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση