ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Medochemie - 47 χρόνια προσφοράς και κοινωνικών δράσεων

Η Medochemie, εδώ και 47 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά και δυναμικά στον τομέα των φαρμάκων

Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ MEDOCHEMIE ιδρύθηκε το 1976 από τον Δρα Ανδρέα Πίττα. Σχεδόν αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα της εισβολής, τα οποία κατέστρεψαν εκτός των άλλων και την οικονομία του τόπου, ο Δρ Πίττας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όραμά του με τη δημιουργία μιας φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και να στηρίξει πρακτικά και ηθικά τους συμπολίτες του. Από την αρχή δεν δίστασε να εμπιστευτεί τους ανθρώπους του τόπου του και να πιστέψει στις δυνατότητές τους. Με τη διαρκή της ανάπτυξη η Medochemie συνέβαλε σημαντικά στην αναγέννηση της οικονομίας του τόπου, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την άποψη ότι η ευημερία ενός λαού κατακτιέται με ανάπτυξη και ευκαιρίες για εργοδότηση.

Προώθηση κυπριακών αξιών

Η Medochemie, εδώ και 47 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά και δυναμικά στον τομέα των φαρμάκων. Κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων στον κόσμο και εργοδοτεί 1.880 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων το 70% είναι επιστήμονες. Διαθέτει 13 υπερσύγχρονες παραγωγικές Μονάδες, 9 στην Κύπρο, 1 στην Ολλανδία και 3 στο Βιετνάμ. Παράγει τα προϊόντα της σύμφωνα με το πιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο παραγωγής φαρμάκων GMP και έχει πιστοποιηθεί για αυτό από την Ε.Ε. Έχει αποκτήσει και διατηρεί 4.355 άδειες κυκλοφορίας παγκόσμια μέσα από 630 διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων.

Στην πορεία των 47 χρόνων, η εταιρεία δεν συνέβαλε μόνο στην ευημερία του κυπριακού λαού με την προσφορά της στην οικονομία, στην απασχόληση και στην παροχή ποιοτικής και οικονομικά προσιτής φαρμακευτικής αγωγής. Προσέφερε κάτι εξίσου σπουδαίο: το φάρμακό της, μια κυπριακή δημιουργία που γίνεται αποδεκτή παγκόσμια, προσδίδοντας κύρος και προστιθέμενη αξία στο όνομα της Κύπρου.

Φροντίδα για τον άνθρωπο και την υγεία

Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Medochemie. Έχοντας ως σύνθημα «Η ανάπτυξη έχει ανθρώπινο πρόσωπο» και θεωρώντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της κοινωνικής ενεργούς συμμετοχής ως βασικά στοιχεία της στρατηγικής της, η Medochemie συγκαταλέγεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με την πιο έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Θέτοντας ως στόχο την ενεργό συμβολή της στην αντιμετώπιση μιας σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, συμμετέχει και στηρίζει οικολογικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Μετουσιώνοντας την ευθύνη σε πράξη, η Medochemie αναλαμβάνει:

Ανθρωπιστική δράση

• Προσφέρει αφιλοκερδώς προϊόντα και υπηρεσίες σε όλη την υφήλιο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή πολέμων, καθώς επίσης και φάρμακα στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.
• Η πρώτη κυπριακή φαρμακευτική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει διανεμηθεί από το γραφείο και αποθήκες της Medochemie στο Κίεβο σε όλα τα νοσοκομεία. Πρόκειται για ενέσιμα αντιβιοτικά συνολικής αξίας 0,5 εκατ. ευρώ.
• Θέλοντας να συνδράμει στην ενίσχυση της παροχής βοήθειας στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού στη Συρία, η Medochemie προσέφερε φάρμακα αξίας €600.000.
• Προσφέρει δεκάδες βραβεία και υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές της Μέσης και Ανώτατης εκπαίδευσης.

Υγεία

• Εκτός του ότι συμβάλλει με τα ποιοτικά προϊόντα της στην ποιοτική φαρμακευτική φροντίδα των ασθενών, στηρίζει και συμμετέχει σε επιστημονικές εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, σε συνεργασία με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες της Κύπρου.
• Διοργανώνει επιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την ανάδειξη και διάχυση της νέας επιστημονικής γνώσης.

Περιβάλλον

• Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής της έχει ιδρύσει την «Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας», ενώ είναι συνιδρύτρια της Green Dot, της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που διαχειρίζεται και ανακυκλώνει απόβλητες συσκευασίες.
• Σε συνεργασία με τους δήμους των παραλιακών πόλεων της Κύπρου, εγκατέστησε το δημοφιλές πλέον έργο ανακύκλωσης «Ανακυκλώψαρο» πάνω στις πιο πολυσύχναστες και δημοφιλείς παραλίες. Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί για ανακύκλωση αρκετοί τόνοι πλαστικού υλικού, οι οποίοι θα κατέληγαν σε μεγάλο ποσοστό μέσα στη θάλασσα.
• Έχει εγκαταστήσει σύστημα φωτοβολταϊκών σε μια από τις εργοστασιακές της μονάδες, στοχεύοντας στη μείωση της παραγωγής CO2, ενώ συμμετέχει και σε πολλές οικολογικές εκδηλώσεις όπως είναι οι δενδροφυτεύσεις και ο καθαρισμός ακτών.

Πολιτιστική δράση

• Στηρίζει την πολιτιστική δράση και δημιουργικότητα, στέκεται αρωγός σε πολιτιστικές και εκδηλώσεις όπως μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Αθλητισμός

• Στηρίζει έμπρακτα εδώ και πολλές δεκαετίες δραστηριότητες που προάγουν τον αθλητισμό και αναδεικνύουν το αθλητικό ιδεώδες, ενώ με στοχευμένες ενέργειες προωθεί τη συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό.

MEDOCHEMIE LTD
1-10 Κωνσταντινουπόλεως 3011, Λεμεσός
Τηλ: +357 25867600
Φαξ: +357 25560863
Web: www.medochemie.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση