ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλη Διάκριση για το CIIM στον εγχώριο διαγωνισμό του CFA Research Challenge 2021

Η Ομάδα του Cyprus International Institute of Management (CIIM), κέρδισε τον εγχώριο διαγωνισμό του CFA Research Challenge

Δελτίο Τύπου

Η Ομάδα του Cyprus International Institute of Management (CIIM), αποτελούμενη από τους  Tripathi Shailesh, Ανδρέα Κωνσταντίνου και Ζάκο Σταύρο, κέρδισε τον εγχώριο διαγωνισμό του CFA Research Challenge 2021.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας ετήσιος παγκόσμιος διαγωνισμός που παρέχει στους φοιτητές πανεπιστημίου πρακτική καθοδήγηση και εντατική εκπαίδευση στη χρηματοοικονομική ανάλυση και την επαγγελματική ηθική. Κάθε φοιτητής δοκιμάζεται στις ικανότητες ανάλυσης, αξιολόγησης, σύνταξης αναφορών και παρουσίασης.

Οι φοιτητές ανταγωνίζονται σε ομάδες των τριών με πέντε ατόμων και σκοπός του διαγωνισμού είναι η κάθε ομάδα να πραγματοποιήσει μια εις βάθος ανάλυση για μια από τις προτεινόμενες εταιρείες. Το CFA Institute Research Challenge αποτελείται από μια σειρά από τοπικούς και περιφερειακούς διαγωνισμούς, καθώς και από τον παγκόσμιο τελικό.

Φέτος, ο τοπικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά online λόγω της πανδημίας COVID-19. Φοιτητές από το Cyprus International Institute of Management, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το UCLan Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφος   προετοίμασαν τις εκθέσεις τους για την εισηγμένη εταιρεία, FOURLIS HOLDINGS SA, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Η παρουσίαση της ομάδας του CIIM ήταν το αποτέλεσμα μηνών έρευνας και συνεντεύξεων. Στο ίδιο πλαίσιο η ομάδα του CIIM, συμμετείχε στα εργαστήρια, που διοργανώθηκαν από την CFA Society Cyprus, σε συνεργασία με κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες, στα οποία επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη των τεχνικών και δεξιοτήτων φοιτητών, για τη σύνταξη και παρουσίαση επενδυτικών εκθέσεων.

Η oμάδα του CIIM, ως νικητής του τοπικού διαγωνισμού, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό γύρο του CFA Research Challenge 2021.

Ο διαγωνισμός στηρίζεται από τις εταιρείες XM, PWC Cyprus, KPMG Cyprus, Deloitte Cyprus και EY CY.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση